Bu yıl online olarak gerçekleşen Dijital Topuklar Zirvesi, dünyanın her yerinden toplam 700 katılımcı ile #gücünügör teması altında buluştu. 

İçeriğe, eşitliğe, üretime, çocuğa, feminizme ve geleceğe dair konuşulması gerekenleri konu alan Dijital Topuklar, bu sene #gücünügör teması ile 1 Kasım’da online olarak gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 5.si düzenlenen Dijital Topuklar, yaklaşık 9 saat boyunca, 20 farklı oturumda dünyanın farklı noktalarından kadınları bir araya getirdi.

#çeşitliliğingücü oturumunda, Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Dekanı Pınar Uyan Semerci ve LİSTAG kurucularından Günseli Dum, ayrımcı bakış açılarını bunların altında yatan sebepleri ve doğurduğu sonuçları konuştu. Dum, bu ayrımcı yaklaşımı aile temelinde ele aldıklarını ifade ederken; Pınar Uyan Semerci, toplumdaki pek çok farklı kesime yönelik ötekileştirilmenin şiddete varan sonuçlarının olduğunun altını çizdi.

TeknoSA, Sabancı Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle şiddet gören ve teknolojiye erişimi kısıtlı olan kadınları teknolojiyle buluşturmak için başlatılacak dayanışma hareketi #teknolojiningücü oturumunda ilk kez anlatıldı. ve daha bir çok katılımcı kendi çalışma alanlarında kendi hashtagleri ile oturumda yer aldılar. 

Bilet Gelirleri Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Paylaşılıyor

İlk günden bu yana sivil toplum kuruluşlarıyla yan yana duran Dijital Topuklar, bu sene bilet gelirlerinin %10’unu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Alikev’e bağışlayacak. İzmir depreminin ardından yine bilet gelirlerinin bir kısmını, depremden olumsuz etkilenen kişilere yardım eden bir sivil toplum kuruluşuna aktaracak.

Dijital Topuklar 2019 ile “CÜRET ET” yazımız için tıklayınız.

Kaynakça için tıklayınız.