Dünyaca ünlü kozmetik markası L’Oreal Paris sosyal medya kullanıcılarının farklı görünümler denemesi için dijital makyaj serisi yarattı. 

L’Oreal Paris AR (augmented reality/artırılmış gerçeklik) teknolojisi kullanarak, anlık videolarda kullanılabilecek yeni bir dijital makyaj serisi piyasaya sürdü. 

Marka için de bir ilk olan dijital makyaj eklentisi, sosyal medya kullanıcılarının farklı görünümleri Google Duo, Snapchat ve Instagram üzerinden denemelerine imkan sağlıyor. 

Vice’ın yaratıcı ajansı Virtue tarafından yaratılmış olan “Signature Faces” (İmza Yüzler), kullanıcıların sanal ortamda L’Oreal Paris ürünlerini Snapchat, ve Instagram ortamlarında görüntülü konuşmalarda denemesine olanak sağlıyor. 

L’Oreal Paris Google Duo üzerinden “özel görünüm” yaratacak. Böylelikle Google’ın görüntülü konferans sisteminde direkt olarak kullanılan ilk güzellik markası olarak yer alacak. 

Dijital makyaj serisinde 10 farklı sanal filtre bulunmakta. Bu filtreler üç farklı temada yayınlandı: “volumising capsules”, “plump shot” ve “fire match”. Kullanıcılar bu üç farklı temayı farklı makyaj dokularıyla deneyebilecekler. 

Virtue’nın Batı Avrupa kreatif yönetmeni Pascal Rotteveel, bu fikrin tüketicilerden, özellikle “Z jenerasyonu” tüketicilerden toplanan iç görü üzerine çıktığını belirtti. Görüntülü görüşmelerde daha fazla sosyalleşmek istediklerini belirten Z jenerasyonu, kendini ifade etme konusunda bu teknolojileri olabilecek en iyi şekilde kullandıklarını da ekledi. Rottevel, bu içgörü üzerine, çevrimiçi sosyal görüşmelerde insanların kendilerini gerçek hayatta yapamayacakları şekilde ifade etmelerini sağlayacak bir dijital güzellik serisi üretmeye karar verdiklerini belirtti. 

Coronavirus güzellik endüstrisini çok derinden sarstı. Tedarik zinciri alt üst oldu, perakende satış yapan mağazalar ve uçuşların iptali ile duty-free (vergisiz satış noktaları) mağazaları kapandı. McKingsey’nin tahminine göre güzellik endüstrisinin bu yılki geliri %30 oranında düşebilir. Bu kriz üzerine moda markaları online güzellik araçları yaratma baskısı altına girdiler. Bu online araç yaratma baskısı L’Oreal Paris gibi büyük markalar için zorunlu olarak görülmese de, bu tip ürünlere sahip olmak her zaman iyidir. 

Globalde “The Signature Faces” koleksiyonu olarak bilinen koleksiyon, L’Oreal Paris’in make-up artisti Val Garland ve 3D yaratıcıları Arial Lu ve Sylvain Gaussens iş birliği ile piyasaya sürüldü. 

Kaynak için tıklayınız.