Covid-19 virüs salgını nedeniyle hayatımızı birçok alanda etkisi altına aldı.İnsanlar bu pandemi döneminde zamanlarının çoğunu evde vakit geçirerek değerlendiriyor.

Normal hayatımızdaki gibi rahatlıkla dışarı çıkamadığımız bu dönemde pek çok marka tüketicilerin ürünlerini deneyimlemek için geliştirilmiş ve gerçekliği arttırılmış teknolojisinden yararlandıkları kampanyaları hayata geçirdi. Birçok otomotiv markası; Ford yeni elektrikli Mustang modelini artırılmış gerçeklik teknolojisini kullandığı 10 kısa Instagram hikayesiyle tanıtmıştı.

Bu konuda en son hamle yapan markalardan biri de Volkswagen oldu.

Volkswagen ve reklam ajansı DDB Sydney, bu hafta Avustralya’nın Sydney şehrindeki merkezi bir yere galerisinin minyatür halinin bir kopyasını yerleştirdi. 

Minyatür galerinin üzerine QR kodları yerleştirip bu sayede yoldan geçen insanların bu QR kod ile araçları deneyimini tecrübe etme imkanı sunuldu.

Ayrıca tanıtılan artırılmış gerçeklik araçları, tüketicilerin Volkswagen’in yeni küçük SUV serisinin lastiklerini sanal olarak tekmelemelerine olanak tanıyor. Bununla birlikte insanlar telefonlarının kameralarını kullanarak üç boyutlu grafikler aracılığıyla araçların içini dışını görebilme ve farlarını yakabiliyor ve kapılarını açabilme imkanı sunuyor.

Kaynak için Tıklayınız.