gmail yeni özellikler

Dünyanın en çok kullanılan mail uygulamalarından Gmail, kullanıcılarına daha fazla özelleştirme imkanı tanıyacak güncellemesini duyurdu. Yeni özelliklerinde kişisel veri gizliliği, kullanım kolaylıkları, fonksiyonellik ve uygulamalar arası geçiş imkanlarını öne çıkaran Gmail’de daha keyifli bir müşteri deneyimi hedeflenilmiş.

Kişisel güvenlik için öncelikle verilerin yönetimi konusunda opsiyonlar tanıyan Gmail, kullanıcıların istediği verilerin silinmesi için talimat verebilmesini sağlıyor. Ayrıca manuel olarak da kullanıcılar seçtikleri verileri silme imkanına sahip olacak. Bu sayede kullanıcılar kendi istedikleri gizlilik seviyesini belirleyebilir hale gelecek.

Akıllı özelliklerin ön plana çıktığı yeni versiyonda ise Gmail, kişilerin genel hareketlerine dayalı olarak akıllı tavsiyelerde bulunuyor. Bu tavsiyeler arasında eklenti seçenekleri, diğer Google hizmetleri, fiziksel harekete göre konumlandırma ve özelleştirme bulunuyor. Bunlar sayesinde bireyler için daha kolay bir Gmail kullanımı amaçlanıyor.

Diğer yandan Gmail ile yeni gelen kutusu takibi, yazma ve yanıt fonksiyonları da ekleniyor. Kullanıcılar daha önce kullandıkları kelimelere göre akıllı tamamlama önerileri alabiliyor. Eski versiyonlarda sistemde tanımlı kelimeler arasından gelen bu öneriler, yeni versiyonda tamamen kişinin kullandığı verilere göre özelleştirilmiş olacak.

Kaynak İçin Tıklayın