Ayakkabıları ile bildiğimiz ve sevilen bir ABD markası olan Converse, havayı temizlemeyi amaçlayan bir sanat projesi olan City Forest için dünyanın her yerinden sanatçıları bir araya getirdi.

2019’dan bugüne kadar uygulanan bu projede, sanatçılar tarafından Santiago, Manila, Sidney, Belgrad ve daha birçok şehirdeki binaların dış yüzeylerine havadaki kirliliğini azaltabilen fotokatalitik boya ile resimler yapıldı. Bu boyalar, ışık enerjisini kullanarak havadaki kirliliği zararsız maddelere dönüştürüyor. Herhangi bir yüzey bu boyayla kaplandığı zaman, o yüzey aktif bir hava temizleyicisi haline geliyor ve canlıları zararlı gazlardan korumaya yarıyor. City Forest Projesi ile yapılan bu sanat ortaya çok güzel görüntüler çıkarmaya devam ediyor. Bu sayede hem şehirlerin görüntüsünü güzelleştirmeye, hem de hava kirliliğini azaltmaya yönelik katkı sağlanmış olunuyor.

Bugüne kadar tüm dünyada yapılan çalışmalar ile City Forest, 4 bin 894 ağacın üretebileceği oksijen kadar havanın temizliğini sağlamıştır.

 Ayrıca Converse’in City Forest Projesi için özel olarak hazırlamış olduğu websitesi ve instagram hashtag’i #conversecityforest ile insanlara, yapılan bütün güzel çalışmaları takip etme imkanı sunuluyor.

Uygulanan bu projenin videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://mediacat.com/converseten-havayi-temizleyen-murallar/