Coronavirüs salgınıyla birlikte yaygınlaşan dijitalleşme canlı yayın videolarına olan ilgiyi artırdı. Bu durum Çin’de başlayarak tüm dünyaya yayılan canlı yayında satış uygulamalarının ortaya çıkmasına yol açtı. Bu uygulamalarda tüketiciler online mecralarda gerçekleştirilen canlı yayınlara katılarak ürün tanıtımlarını izleyebiliyor ve aynı zamanda satın alma işlemlerini de gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca kullanıcılar canlı yayın esnasında sunulan indirimlerden ve fırsatlardan da yararlanabiliyorlar.

TÜİK’in Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’na göre, 2019 yılında yaptığı araştırmaya göre sürekli büyüyen online alışveriş sektörü, son bir yılda yaklaşık 1,5 milyon yeni müşteri kazandı. Dünyada da benzer verilerle farklı ülkelerde yine yüksek oran artışları gösteren online alışveriş ve e-ticaret, bu gelişimine her gün devam ediyor. 

Canlı yayında satışın markalara yenilikçi bir pazarlama anlayışı sunduğunu belirten Loggers and Partners Kurucu Ortaklarından Murat Dikmen, “E-ticaret siteleri ve markalara olduğu kadar kullanıcılara da önemli avantajlar sağlıyor. Amerika’da gerçekleştirilen bir araştırma; bir kullanıcının online satın alma yapmadan önce ürünle ilgili ortalama 6 fotoğrafa ve 3 videoya baktığını ortaya koyuyor. Canlı yayında satış, markalar için ürün tanıtımıyla ilgili alternatifleri artırırken, kullanıcılara da hem ürünlerle ilgili detaylı bilgi edinme hem de farklı bir deneyimle anlık fırsat ve indirimleri yakalama imkanı sunuyor.  Çin’in bu alandaki en büyük platformlarından biri olan Taobao Live’ın son 3 yılda üst üste %150 oranında büyümesi bu alanın sunduğu potansiyeli göstermesi açısından dikkat çekici” dedi.

Kaynak için tıklayınız.