Starbucks 2 Kasım 2020 tarihinde açıkladığı bir bilgiyle ABD’de yılın son dört ayında mağazalardan verilen siparişlerin yaklaşık 4’te birinin mobilden gerçekleştiğini duyurdu. Bundan bir yıl önce Starbucks, müşterilerin mobil uygulama aracılığıyla içeceklerini önceden sipariş etmelerine ve daha sonra içeceklerini alıp gitmelerine imkan tanıyan “Starbucks Pickup” adlı yeni mağazasını New York’ta açmıştı. Oturup kahve içmek için alan olmayan ve tam anlamıyla “takeaway” mantığına hızlı bir şekilde hizmet eden yeni mağaza türü müşterilerin içeceklerini önceden sipariş etmelerine ve daha sonra  alıp gitmelerine imkan tanıyor. 

Normal mağazalarında da mobil sipariş alanının kullanılmasına olanak tanıyan ve müşterileri tarafından mobil aplikasyonu oldukça sevilen Starbucks’ın geçen senenin son çeyreğinde %16 olan online sipariş verme oranı 2020 Ekim itibarıyla %24’e çıkmış durumda.

Özellikle coronavirüs salgını sonrasında insanların kuyrukta beklememek ve sosyal mesafeyi korumak adına mobil uygulamadan sipariş verme oranları hızla arttı.

Kaynak için tıklayınız.