Black Friday Amerika’nın en önemli alışveriş dönemlerinden birini temsil ediyor. Markalar yıl sonuna yaklaşırken stoklarını eritmek, gelirlerini artırmak ve müşterilere fırsat sunabilmek adına yıllardır bu dönemde yüksek indirimli ürünler sunuyor. İnsanların mağazalara akın ettiği Black Friday, insanların alışveriş için nasıl çılgınlıklar yaptığını da gözler önüne seriyor. Binlerce insanın aynı anda mağazalara akın ettiği bu süreç, tabi ki koronavirüsüiçin de önemli bir fırsat barındırıyor. Sosyal mesafenin olmadığı, insanların yüksek temasta olduğu Black Friday için markalar yeni önlemler almış durumda.

Öncelikle pek çok marka kampanyalarını online platformlara kaydırarak, mağazalardaki kalabalığı engellemeye çalışıyor. İnternete özel indirimler, ürün serileri gibi teşvik edici kampanyalar ekleyen markalar, bu sayede insanları mağazaya gelmeden evlerinden alışveriş yapmalarını istiyor. Ancak hala mağazalarına da yoğun müşteri ilgisi olacağını düşünüyorlar. 

Amerikan giyim markası GAP, mağazalarında rezervasyon sistemi uygulayacağını açıklayarak, Black Friday sürecinde mağazalara rezervasyonsuz giriş yapılamayacağını belirtti. Ancak rezervasyonların da online olması bazı tüketicilerin tepkilerine de neden oldu. Diğer yandan diğer bir Amerikan markası Abercrombie ise mağazalarının alanına göre ziyaretçi sayısı belirleneceğini ve bunun sıkı güvenlik önlemleri ile sağlanacağını vurguladı. 

Kaynak: https://www.prdaily.com/black-friday-makes-way-for-online-sales-cognitive-overload-during-covid-19-and-the-cdcs-messaging-woes/