Mastercard ve İhtiyaç Haritası'ndan sosyal pazaryeri - Webrazzi

Mastercard dünyanın en büyük 2 ödeme sistemleri firmasından birisi. Pek çoğumuzun kullandığı kredi kartlarının üzerinde gördüğümüz bu firma, aslında kartlı ve online ödeme sistemlerinin altyapısını sağlıyor. Mastercard sayesinde farklı bankalara, şirketlere ödeme yapabiliyoruz. Firma sosyal sorumluluk kapsamında yerel firmaların, girişimlerin ve derneklerin de büyümesi için farklı projeler geliştiriyor. Bunlardan birisi ise İhtiyaç Haritası işbirliği ile hayata geçirilen El Ele Destek projesi.

Özellikle Covid-19 döneminde artan işsizlik, sağlık sorunları ve maddi ihtiyaçlar, toplumda yardıma olan talebi artırdı. İhtiyaç Haritası platformu üzerinden oluşturulan gıda ve hijyen malzemeleri talebi de artarken, dernek, hem zor durumdaki yerel esnafı desteklemek, hem de ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için Mastercard ile işbirliğine gitti. 

Mastercard proje kapsamında 1.5 milyon TL tutarındaki “Mastercard Kapsayıcı Büyüme Merkezi” yardımını İhtiyaç Haritası’na yaptı. Bu yardım ile yerel esnafa m ZSaddi destek sunan firma, aynı zamanda 7000 adet ihtiyaç sahibine de gıda ve hijyen pakedi ulaşmasını sağladı. 

Proje kapsamında Mastercard, yerel işletmeler için dijitalleşme ve ödeme sistemleri yardımında da bulunarak, İhtiyaç Haritası modelinin daha erişilebilir ve kolay yürütülebilir hale gelmesine de katkıda bulunacak. Mastercard, İhtiyaç Haritası’nda yer alan talepleri de veri olarak analiz ederek, projenin daha kapsamlı hale gelmesi için de çalışmalar yürütecek.

Kaynak İçin Tıklayın