Satın Alma Sahiplen!

Sivil toplum kuruluşu olan Dog Trust, “Sold A Pup” isimli bir reklam filmi yayınladı. Reklam filmi İrlanda’da yasa dışı köpek satışının yarattığı üzücü anlara dikkat çekiyor. Kampanya insanlarda hayvan satışına karşı ortak bir bilinç uyandırmayı hedefliyor.

“Sadece senin verebileceğin bir şey var”

Coca-Cola, yeni Noel reklam filmini yayınladı. Marka reklamda Noel’in birleştirici gücüne dikkat çekiyor. Marka bu Noel, “İster yüz yüze olsun, ister garip bir video görüşmesi üzerinden ya da hızlı bir mesajla olsun sadece senin verebileceğin bir şey ver. O da sevdiklerinize zaman ayırmak… Noel’i nasıl geçirirseniz geçirin, yılın en özel zamanı olarak kutlayın. Nerede olursanız olun, umarız iyi bir gün geçirirsiniz”

Sova’dan Trump Göndermesi

İsveç merkezli yatak üreticisi Sova’dan Donald Trump göndermeli ilan çalışmasını paylaşdı. Son zamanlarda çoğu insanın uykularını kaçıran Amerikan seçimlerini fırsat bilen marka anlamlı bir afiş yayınladı. Yatak çarşafı ve yastık kılıfları ile Donald Trump benzetmesiyle hedef kitlesine uykusuz gecelere hazır olun mesajını verdi.

McDonald’s #ReindeerReady

McDonald’s’ın yayınladığı reklam filmi Noel heyecanını yaşayamayan bir genç ve annesinin hikayesini anlatıyor. Reklam filminde McDonald’s herkese içindeki çocuğu harekete geçirme mesajını veriyor.

“A Woodland Tale”

İngiliz moda markası Joules, Noel için Woodland Trust ile ortak çalışma yaptı. Bu Noel müşterilerinin dikkatini çevre duyarlılığına çekmeye çalışıyor. Joules ve Woodland Trust’ın yapmış olduğu “A Woodland Tale” isimli kampanya ile 50 milyon ağaç dikmeyi vadediyor. Joules planladığı bu çalışmayı bir animasyon kampanyası ile paylaştı.

Tesco #TescoNoNaughtyList

İngiltere’nin perakende sektörünün öncülerinden Tesco Noel kampanya çalışmasını yayınladı. Garip bir yılın Noel döneminde müşterilerinin biraz yaramazlık yapabileceklerini vurguluyor. Müşterilerini Noel’de biraz şımarmaya davet ediyor.

Disney – FROM OUR FAMILY TO YOURS

Disney Noel çalışması için Büyükanne ve torunu Lola’nın duygusal hikayesini ele almış. Yayınlanan animasyon filminde, Noel heyecanı, ailenin sevinci net bir şekilde anlaşılıyor. Yeni Zelanda’daki Flux Animation Studios’un yapmış olduğu animasyonda İngiliz sanatçı Griif “Love is A Compass” adlı parçası çalıyor.

“Show Mask Go On!”

Musevi bayramı olan Hanuka yaklaşıyor ve İsrail’in önde gelen Fırın ve Pastanesi olan Roladin bu bayramı bir afiş çalışması ile kutluyor. Covid-19’un bu yarama engel olmayacağını ve maskelerle şov devam etmeli mesajını müşterilerine iletiyor.

Plenty #Xmess

Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz günler, bayramlar, akşam yemekleri, kutlamalar düşündüğümüz kadar ya da reklamlarda ki kadar mükemmel olmayabilir. Kağıt havlu markası olan Plenty bu fikirden yola çıkarak, bu yıl hayalleri değil gerçekler mesajını hedef kitlesine iletiyor.

Tinder #InOurOwnWay

Online tanışma platformu olan Tinder Hindistan’da yayınlanacak olan kampanyasını paylaştı. Tinder, Hindistan’da popülaritesini arrıtmak için BBH ile ortak hazırladığı #InOurOwnWay isimli kampanyasını yayınladı. “Tinder’da kendi deneyiminizden siz sorumlusunuz. Kendi hızınızda, kendi yolunuzla dilediğiniz aşkı yaşayın.” mesajını içeren kampanyasını Youtube’da yayınlayan Tinder reklam filminde Hint asıllı Amerikalı rapçi Raja Kumari eşlik ediyor.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/kasim-ayinin-one-cikan-global-kampanyalari/