Türkiye’nin önde gelen perakende şirketlerinden birisi olan Boyner, çıkarmış olduğu ürünlerin satış sonrası bitmediği karşı sosyal ekonomik ve çevresel açıdan sorumluluğu olduğunu dile getiriyor.

Boyner’in geçmiş yıllardan bu yana devam ettirdiği ‘İyiliğe Dönüştür’ projesi kullanılmayan tekstil ürünlerini değerlendirmek amacıyla projeyi başlatmıştır. Özellikle mevsim geçişlerinde “İyiliğe Dönüştür” sosyal sorumluluk projesine olan ilgi insanlar tarafından artıyor.

Tüketiciler kullanmadıkları tekstil ürünlerini Boyner mağazalarında geri dönüşüm kutularına bırakarak toplanan kıyafetlerle geri dönüşüme katkı sağlıyor. Ayrıca düğme, fermuar, metal gibi parçalar geri dönüştürülüyor. Yeniden kullanım için ayrılan ürünler ise ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor. Bazı ürünlerde kermeste sunuluyor. Kermeste yapılan satıştan elde edilen gelir ise proje ortağı Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın öğrenci burs fonuna aktarılıyor ve ihtiyacı olan öğrencilere eğitim bursu olarak veriliyor.

2014 yılında başlatılan projede toplam 176,1 ton tekstil atığı toplandı. Giyilebilir 80 ton ürün temizlenerek ihtiyaç sahiplerine iletildi. Ayrıca  26.8 ton ipliğe, 64 ton enerjiye dönüştürüldü. Kermeslerde satılan 36,9 ton ürünün satışından elde edilen gelir Lokman Hekim Vakfı aracılığıyla 47 öğrenciye eğitim bursu olarak aktarıldı.

Boyner daha çok insana yardım edebilmek için bu tarz sosyal sorumluluk projelerini yaygınlaştırmaya ve çoğaltmayı hedefliyor.

Kaynak için Tıklayınız.