Renan Tan Tavukçuoğlu’nun iki yıl önce hayata geçirdiği “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” sosyal sorumluluk projesi kısa sürede büyüyerek onlarca köye ulaştı ve binlerce çocuğun hayallerine dokundu.

Projede, eğitim hakkından mahrum kalan kız çocuklarına ve iş yaşamına katılamayan pek çok kadına da katkı sunuldu. Projeye destek vermek isteyenlerin fongogo.com sitesinden kampanyalara katılım sağlayabilir ve ayrıca www.puduhepavekizkardesleri.com sitesinden ürün satın alarak katkıda bulunulabilmektedir.

Toplumsal dönüşümü, çocuklara yatırım yaparak gerçekleştirme hedefinde olan Renan Tan Tavukçuoğlu ayrıca marka ismi olan  “Puduhepa ve Kız Kardeşleri”  anlamını da anlatmaktadır; Anadolu’nun gerçek süper kahramanı olan kadınların başarı hikayelerinden almak istemiştir. Bu topraklarda 3300 yıl önceye giderseniz karşınıza Puduhepa çıkar. Tarihteki ilk barış anlaşması Kadeş’e mührünü basan Hitit Kraliçesi. Marka ismi seçilmiş çünkü barış bugün dünyanın en çok ihtiyacı olan şey. Sonra yanına “kız kardeşleri” eklenmiş çünkü ilham alınacak çok sayıda kadın var.

20 Ekim 2020’de, pandemi döneminde en çok yara alan iki konu olan eğitim ve sanata destek olmak amacıyla Gülriz Sururi de “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” sosyal sorumluluk projesine katıldı.  Üretmek ve büyütmek hedefi ile ilerleyen ve binlerce çocuğa ve kadına yardımı bulunan bu projeye ufacık ama doğru bir dokunuşla çocukların hayatındaki değişimi ve hayatlarındaki yaşanan değişimi görmek yaptıkları işteki en güzel geri dönüş olarak adlandırabiliriz.

Kaynak için tıklayınız.