İtalyan lüks tüketim grubu Moncler, pazartesi günü yaptığı bir açıklamada Stone Island’ı iki aşamalı bir satın alma anlaşmasıyla $1,4 milyar dolara alacağını söyledi. (Yaklaşık olarak, 10.934.560.000,00 Türk Lirası) 

1982 yılında kurulan Stone Island, 1.000 dolardan fazlaya mal olabilen renkli, spor ceketlerle tanınıyor. Ayrıca yüksek teknoloji ürünü kumaşlarda uzmanlaşarak sıcaklığa bağlı olarak renk değiştiren giysiler üretmiştir. 

Bain & Co., geçtiğimiz ay yaptığı bir raporda, Covid-19’un lüks endüstrisinin e-ticarete olan bağımlılığını hızlandırdığını ve kilitlenme lerden sonra mağazalara ilk dönen Z Kuşağından genç müşterilerin öneminin altını çizdiğini söyledi. 

Stone Islands, Marketing ve PR çalışmaları ile Asya ve Amerika gibi önemli pazarlarda hızla büyümesi ardından yapılan tüm çalışmaların karşılığını almış gibi gözüküyor. Citigroup(Citigroup Birleşik Bankalar A.Ş. Forbes Global 2000’ne göre dünyanın en büyük şirketi) ve Cornelli Gabelli, Moncler’e tavsiyelerde bulunurken Rothschild ailesi de Stone Island’a tavsiyelerde bulundu.

YouTube üzerinde 11 milyonu geçen Stone Island klibi;

Kaynak için buraya tıklayın.