Kimse eleştirilmekten hoşlanmaz ve çoğu insan çatışmayı andıran herhangi bir şeyden çekinir. Ancak doğru yaklaşımla, herkesin odaklanmasının performansı iyileştirmek olduğu bir ortamda, ham geri bildirim güçlü bir araçtır.

İşte iş yeri geri bildirimleriyle başarılı olmanın yedi yolu:

1. Ekibinize geri bildirimin gerçek amacını öğretin.

Geri bildirim tartışmaları, dahil olan bireylerin yüksek performansa katkıda bulunan veya onu azaltan davranışları belirlemeye çalıştıkları iş tartışmalarıdır. Odak noktası, davranışları performans sonuçlarına bağlamak ve ardından bu davranışın gelecekte nasıl güçlendirilebileceğini tartışmak olmalıdır.

2. Ekibinizle sağlıklı bir geri bildirim ortamı oluşturmak için çalışın.

İletişimciler, kalite, performans ve iş odaklı geri bildirimin kültürün DNA’sının bir parçası olduğu bir çalışma ortamı yaratmaya çalışmalıdır. Ekibiniz için temel bir değer olarak geri bildirim ihtiyacını ve sorumluluğunu belirleyin ve kelimeleri hayata geçirmek için gerekli davranışları öğrenmeye ve modellemeye çalışın. Geri bildirim ihtiyacını takım değerlerine yönlendirin.

3. Ekibinize size anlamlı geri bildirim vermeyi öğretin.

Geri bildirime verdiğiniz yanıt, grubunuzdaki diğer herkes için tonu belirler. Geri bildirim akışını aktif tutmak için şu soruları sormaktan çekinmeyin:

İşe yarayanlar neler?
İşe yaramayanlar neler?

Başarılı olmanıza yardımcı olmak için ne yapmam gerekiyor?

4. Anlamadığınız geri bildirimler hakkında sorular sorun.

Bu geri bildirim oturumlarında performansı artıracak hamleler yapmayı unutmayın. Bireylerin size geri bildirim vermekten korkabileceğini kabul edin, bu yüzden onları rahatlatmak için çalışın. Geribildirimi açıklığa kavuşturmak için savunmacı değil, düşünceli sorular sorun. Vereni rahat ettirin ve dikkatle dinleyin. Bunu sizinle paylaştığı için veren kişiye teşekkür edin.

5. Başarı için geri bildirim tartışmaları tasarlayın.

Geri bildirim tartışmalarına bir tasarım alıştırması olarak yaklaşın. Davranış ve iş etkisinin temel bileşenlerinin mevcut olduğundan emin olun. Tartışma için yönünüzü bilin. Açılış cümlenizi dikkatlice planlayın. Ve kendinize amacınızın bir diyaloğu teşvik etmek olduğunu hatırlatın. Doğru tasarımla, görünüşte zor olan geri bildirim tartışmaları bile tüm taraflar için daha az tehdit oluşturuyor.

6. Geri bildirim tartışmalarını özenle ve empati ile yürütün.

En zorlu tartışmalarla ilgili içgüdümüz, onlarla yarışmak ve kaçmaktır. Sonuç olarak, eleştirel ve duygusuz olarak çıkıyoruz. Bu yanlış. Bunun yerine, yavaşlayın ve geri bildirim tartışmasının diğer tarafındaki kişinin gerçekliğini hesaba katın. Açıklık, saygı ve empati, otantik, etkili ve yapıcı geribildirim sunumunun hayati bileşenleridir.

7. Geçmişi bırakın ve odağı geleceğe kaydırın.

Unutmayın, geri bildirimin odak noktası gelecekte performansı güçlendirmektir. Kontrol ettim ve kimsenin geçmişe dönecek bir zaman makinesi yok. Gelecekteki ortamlarda doğru yaklaşımın ne olacağına odaklanmak için tartışmayı yönlendirin.

Kaynak için tıklayınız.