Riot Games tarafından düzenlenen ilk Valorant turnuvası olan First Strike Türkiye Finalleri 3-6 Aralık tarihlerinde gerçekleşti. Toplamda 8 takım dört gün boyunca şampiyonluk ve 400 bin TL olan ödül havuzundan ödüllerini almak için yarıştı. Anatolia Esports, Beşiktaş, BBL Esports, Futbolist, HaZe Clan, Mod-Z, Sangal Esports ve Oxygen Esports’un katılımlarıyla gerçekleşen turnuva Twitch ve YouTube üzerinden on binlerce oyun sever ile paylaşıldı.

İlk Şampiyon BBL Esports

BBL Esports’un First Strike: Türkiye Finalleri hikayesi 3 Aralık tarihinde çeyrek finalde aldığı galibiyet ile başladı. Rakibi olan Mod-Z takımını 2-0 yenerek finallere güzel bir başlangıç yaptı ve bir üst turda da diğer rakibi Oxygen Esports’u 2-1 yendi. Galipler Kümesi Finali’nde de Futbolist’i 2-0 yenerek Büyük Final’e çıkmaya hak kazandı. Futbolist ise Mağlupler Kümesi Finalinde Oxygen Esports’u 2-0 yenerek onlar da Büyük Final’e çıkma hakkını elde etti.

Bo5 formatında oynanan finale BBL Esports, Galipler Kümesi Kazananı olduğu için 1-0 önde başladı. İki takımın ilk maçı Haven haritasında yapıldı. Çekişmeli geçen mücadeleyi BBL Esports kazanarak skoru 2-0’a getirdi.Şampiyonun kim olduğunu belirleyecek maç ise Split haritasında oynandı. Oyunun kontrolünü elinde tutan BBL Esports mücadeleyi 12-7’ye getirdi. Futbolist mücadeleyi bırakmamıştı geri dönüş yapmak isteyen Futbolist skorlarını 10’a getirmiş olsada bu onlar için yeterli olmadı. 13-10’luk skor ile maçı önde bitiren BBL Esports ekibi seriyi kazanarak First Strike: Türkiye Finalleri Şampiyonu oldu ve Türkiye’nin ilk Valorant şampiyonu takımı olma ünvanını kazanmış oldu.

Kaynak: https://www.merlininkazani.com/turkiyenin-ilk-valorant-sampiyonu-bbl-esports-oldu-espor-114713