Why Are Domino's Drivers Seen as Stoners and Uber Drivers Entrepreneurs?  Domino's is a Better Gig | by Bram Berkowitz | Medium

Dünyanın en büyük pizza zinciri Domino’s, pandemi döneminde hizmetlerinin devam etmesi için kritik önem taşıyan kasiyerler ve kuryeler için destek planı hazırladı. Firmanın küresel olarak çalıştırdığı binlerce kişi için kurguladığı bu proje ile, virüs risklerine rağmen müşteriler ile temasta olan bu çalışanlar için teşekkürü bu şekilde sağladı.

Domino’s Pizza CEO’su Ritch Allison’un açıkladığı destek ile, çalışanlara 10 milyon dolar civarında maddi destek planlandı. Ülkelerin gelir seviyelerine ve çalışan maaşlarına göre kurgulanan bu destek ile çalışanların 1.200 dolara kadar ödeme alacağı açıklandı. Bu destek ile çalışanlara olan minnet ve teşekkürü anlatmaya çalıştıklarını belirten Allison, hem şirketlerinin sürdürülebilirliği, hem de müşterilerin kaliteli olarak hizmet alabilmeleri için personelin kritik olduğunu vurguladı.

Domino’s Pizza uyguladığı destek kampanyası ile hem sektör paydaşlarına hem de diğer alanlardan şirketlere de örnek oluyor. Çünkü kritik bir dönemde işgücüne bağlı olarak hizmet veren bu şirket, aslında sahip olduğu durumu çalışanlarına borçlu. Bu noktada yarattığı maddi destek bir sembol oluşturuyor. Domino’s Pizza maddi destek haricinde çalışanları için hijyen destekleri, yemek yardımı ve koruma önlemleri de alarak, pandemi sürecinde çalışanlara karşı nasıl davranılması gerektiği ile de örnek oluyor.

Kaynak İçin Tıklayın.