Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Coca-Cola Türkiye’nin desteği ile “Yarınım Kız Kardeşim” eğitim programını hayata geçiriyor

Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını güçlendirme hedefi ile Coca-Cola Türkiye’nin 2015’den beri Habitat Derneği işbirliği ile yürüttüğü “Kız Kardeşim Projesi” kapsamının ortaokul ve lise öğretmenlerine ulaşması amacıyla ÖRAV’ın tasarlamış olduğu “Yarınım Kız Kardeşim” eğitimleri başlıyor. Bu proje kapsamında, 2020-2021 eğitim öğretim yılında 1.000 öğretmene ve dolaylı olarak 100 bin öğrenciye ulaşmak hedefleniyor.

Öğretmenlerin gelişim odaklı düşünme, yılmazlık, önyargı, kalıp yargı, işbirliği, siber zorbalık, teknoloji ve eğitim konularında bilgi, beceri ve tutumlarında farkındalık yaratma amaçlı başlanacak olan eğitimlere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda çalışmakta olan tüm ortaokul ve lise öğretmenleri katılabilecek. 

ÖRAV bu projenin okullarda yaygınlaşması ile öğretmenler ile birlikte ve onların aracılığı ile öğrencilerin de kendilerini tanımasını, toplumsal farklılıklara barış içerisinde birlikte yaşamanın mümkün olabileceğini kavramasını ve teknoloji okuryazarlığının yaşamsal önemi ile ilgili bilgi, tutum ve beceri kazanmasını da hedefliyor.  Toplam 6 gün sürecek eğitim ÖRAV’ın uzaktan eğitim platformu eKampüs üzerinden yapılacak. Program süresince öğretmenler asenkron olarak paylaşılacak eğitim içeriklerini kendi programlarına uyacak şekilde çalışabilecek ve programın senkron modüllerinde kazanımlarını ÖRAV eğitimcileriyle etkileşimli olarak pekiştirme imkanı bulabilecek. Programın ilk fazı Adana, Ağrı, Amasya, Diyarbakır, İstanbul, Kocaeli, Sivas, Şırnak, Tunceli ve Uşak’ta gerçekleşecek.

Kaynak için tıklayınız.