Bugüne kadar birçok ilgi çekici iletişim kampanyası, reklam panosu gibi çalışmalar ile karşılaştık. Artık markaların yapmış olduğu bu tür değişik çalışmalar tüketicilerin ilgisini çekmekle kalmayıp, markalar arasında da beğeni toplayıp rekabeti artırıyorlar. İlginç ambalaj tasarımları, eğlenceli reklam panoları ile tüketiciler markalara sempati duyuyorlar ve aynı zamanda bu tür projeler, bilinilirliğin de artmasına yardımcı oluyor. Bu sefer bir ilginç reklam panosu ise Hollandalı bir bira şirketi olan Heineken’den geldi.

Heineken Brezilya, değişik bir reklam panosu ile alışılmışın dışına çıktı. Publicis tarafından Rio de Janeiro yolunda hazırlanan bu reklam panosu, bira şirketine özel olarak bar şeklinde tasarlandı ve 3 boyutlu olması sayesinde gerçek bir barı andırıyordu ve yoldan geçenlere bira sunumu yapıldı. Özellikle yolun üzerinde böyle bir kampanya yapılması görenleri ilk bakışta çok şaşırttı. Fakat bu reklam panosunda amaç Heineken’nin tamamen alkolsüz 0.0 biralarını tanıtmaktı. Alkollu araç kullanmanın tehlikeli ve yasak olmasından dolayı, Heineken, sürücülerin araç kullanırken de bu alkolsüz birayı içebileceklerinin mesajını verdi.

3 gün süren ilginç kampanyada, covid-19 nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyulması amacı ile reklam panosu, araç sahiplerinin araçlarından inmeden, camı açarak biraları alabileceği şekilde tasarlanmıştı. Heineken Group Brezilya premium markalarının direktörü Vanessa Brandão, yaptığı bir açıklamada bu kampanya ile markanın, araç kullanırken bile Heineken alkolsüz bira tüketebileceği mesajının verilmesini istediklerini belirtti. Ve amaçlarına ulaştılar. Yoldan geçip panoyu görenler, ilk başta biranın alkolsüz olduğunu anlamayıp çok şaşırdılar.

Kaynak: https://pazarlamasyon.com/heineken-reklam-panosunu-bara-donusturdu/