TikTok Skandalı ve Ebeveynler için Kullanım Kılavuzu |

TikTok son dönemin en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi. Genç nesiller tarafından yoğun ilgi gören uygulama, hızla farklı yaş gruplarına da yayıldı. Uygulama ile ilgili ilginç bir bilgi de geçtiğimiz hafta RTÜK başkan yardımcısı İbrahim Uslu’dan geldi. Açıklamasında 9-16 yaş aralığındaki gençler üzerinde medya tüketimi araştırması yaptırdıklarını belirten Uslu, incelenen örneklemde TikTok kullanmayan kişilerin oranının ise sadece %7 olduğunu belirtti.

Araştırmada, özellikle pandemi döneminde artan sosyal medya tüketimi incelenmek istendi. Bu noktada araştırma bulguları ise ilginç bilgilere ulaştı. Uygulamayı kullanan kişi oranının bu kadar yüksek olması küçük yaş gruplarında da ne kadar etkili bir mecra olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca uygulamayı kullanan kişilerin %66’sının düzenli olarak içerik oluşturması, platforma olan bağlılığı ve aktifliği de gösteriyor. 

Araştırmanın sorunlu bulgularından birisi ise bağımlılık yapması. Uygulamada kullanıcıların günlük 2 saate kadar zaman geçirdiği belirtilirken, art arda videoların gelmesinin, kullanıcıyı platforma odakladığı belirtildi. Bu nedenle gençler için bir eğlence aracı iken, çok ciddi zaman kaybına neden olan bir uygulamaya da dönüşüyor. 

TikTok kullanıcılar için bir eğlence aracı olarak görülüyor ve bu nedenle de uzun süreler geçirilmesine neden oluyor. Bu platformda zaman geçiren gençler ise kendilerinin de ileride sosyal medya ünlüsü olmak istediğini belirtiyor. Bu da platformun eğlence dışında, kullanıcılar için farklı konularda da esinlenme yarattığını gösteriyor.

Kaynak İçin Tıklayın.