Önümüzdeki yıl sektörü şekillendirecek trendleri denemek ve tahmin etmek aptalca bir iş olabilir. Ne de olsa 2019’un sonunda yapılan ve 2020’nin ilk aylarında hızla değersizleştirilen çok sayıda tahmin vardı.

Yine de, geçen yıl yaşadığımız değişiklikler, ilerlemenin merdivendeki birkaç basamağı atlamasıyla birlikte, ileriye doğru bir sıçrayıştan daha az sapma. Modern çalışma alanını yeniden şekillendiren dijital dönüşüm zaten kanattaydı. 2020 olayları onu merkeze koydu.

2020’nin güçlerinin önümüzdeki yıl neleri açığa çıkardığına dair tahminlerde bulunabilir miyiz? Belki de tahminlerimiz çok sayıda risk ve niteleyici ile birlikte gelmelidir, ancak bilgili profesyoneller bundan sonra ne olacağına dair eğitimli bir tahmin yapabilir.

Önümüzdeki yıl için en iyi iletişimcilerin paylaştığı bazı tahminler.

1. Ofise geri dönüyoruz.

AxiCom’un yeni başkan yardımcısı ve genel müdürü, Kuzey Amerika Steve Kerns’in arzusu budur. Yüz yüze işbirliği olmadan, halkla ilişkiler çalışması büyüsünün bir kısmını kaybetti, diyor – Kerns, “enerji, tutum ve kişiliğin en iyi fiber optik hatlarla bile” uzaklaşamayacağını “iddia eden komedyen Jerry Seinfeld’den işyerine dönüşün ipucunu alıyor. Kerns ekliyor: “Ofisten tekrar çalışmak güvenli hale geldikçe, ofiste yoğun bir günde olanlarla yeniden tanışacağımızı ve saygımızı derinleştireceğimizi tahmin ediyorum.”

2. Çalışan bağlılığı, marka itibarı için çok önemli olacaktır.

Vyond’da pazarlama müdürü olan Stacy Adams, pandemi sırasında ortaya çıkan demografik farklılıkların iç iletişimler için çözülmesi gereken çetrefilli bir sorun olacağını, ancak marka statüsünü korumak için gerekli olduğunu savunuyor.

3. Liderlik iletişimi daha fazla video kullanılacak.

Aslında Adams, tüm başarılı iletişimcilerin daha fazla video çekeceğini savunuyor. “En başarılı iletişimciler videoya yönelecekler” diyor. “Çalışanların bir videoyu izleme olasılığı metin okumaya göre% 75 ve bilgileri tutma olasılıkları 22 kat daha yüksek olduğundan, video iletişim, işgücü içinde kültür ve topluluk oluşturmanın en iyi yolu.”

4. Influencer pazarlama özgünlüğü sıfırlanacaktır.

Lewis East Coast PR kıdemli başkan yardımcısı Megan Maguire, gerçek bir mesaj sunabilmeleri koşuluyla çevrimiçi kişiliklerle çalışan iletişimciler için iyimser bir görüş paylaşıyor.

Maguire, “2020 bize, tüketicilerin takip ettikleri etkileyicilerin insan olarak kimler olduğuna derinden yatırım yaptıklarını gösterdi” diyor. “Moda ipuçlarının veya yeni tariflerin ötesinde, tüketiciler, en sevdikleri etkileyicilerin ilgilendikleri nedenler ve hatta politik inançları tarafından yönlendirildiğini bilmek istiyor. Bu, işletmelerin markaya uygun olmalarını sağlamak için etki sahiplerini kendilerini temsil edecek, erişimin ve demografik özelliklerin ötesinde inceleme yaptıklarından ve tutkularına ve takipçileriyle nasıl bağlantı kurduklarından emin olduklarından emin olmak için özellikle dikkatli olmaları gerektiği anlamına geliyor. “

5. Daha fazla marka amaçları hakkında konuşacak.

NYU Profesyonel Araştırmalar Okulu ile halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim konusunda klinik yardımcı doçent olan Dr. Jennifer Scott, temel değerleri ve marka misyonunu benimsemenin önümüzdeki günlerde çok önemli adımlar olacağını söylüyor.

6. Çeviklik her şeyden önemlidir.

10Fold Communications’ın CEO’su Susan Thomas, 2021’de zaferin hızlı olabilen ve değişime uyum sağlayabilenlere gideceğini söylüyor. Değişimin hızı her yıl bir çentik yükseliyormuş gibi hissettirdiği için, iletişim endüstrisinde pek çok kişi için yaygın olan bir nakarattır.

7. Müşteri deneyimi sonsuza kadar değişecek.

Toronto’daki Leo Burnett’in kıdemli başkan yardımcısı ve strateji başkanı Tahir Ahmad, “CX asla aynı olmayacak” diyor. “Tüketiciler çevrelerindeki dünyayla yeniden bağlantı kurmak istiyor ve bu nedenle işletmelerin, güvenli, kullanışlı ve modern bir müşteri deneyimi sağlamak için politikalarına, prosedürlerine ve fiziksel alanlarına bakması gerekecek,” diyor ve gelen tüm yeniliklere işaret ediyor. aylarca küresel bir salgın. Markalar, daha önce mevcut olanlara geri dönmek yerine, son birkaç aydaki yenilikleri temel almayı beklemelidir.

8. Yeni iletişim kanalları burada kalacak.

Finn Partners’ın kıdemli ortağı Ryan Witherell’e göre, Microsoft Teams ve Slack gibi yazılımların artan kullanımı, döndürülemeyecek bir yükselişte.

9. Medya ilişkileri programları her zamankinden daha fazla odaklanmalıdır.

Medya listenizdeki her kişiye hikaye fikirlerinizi e-posta ile göndermek hiçbir zaman en iyi uygulama olmadı, ancak bu tür taktikler gelecekte daha da kabul edilemez olacak.

10. 2020’de DE&I gibi konularla ilgili tüm konuşmalar için, önümüzdeki yıl kelimelerden daha yüksek sesle konuşma eylemi zamanı olacak.

Kingdom Collective’in kurucusu Nick Griffiths, “2020 bize artık bir markanın neyi temsil ettiğini söylemesinin veya PR işinin yalnızca organizasyonların nasıl algılandığıyla ilgilenmesinin yeterli olmadığını gösterdi” diyor. “Ne de olsa konuşmak ucuz ve çoğunluk bunun bedelini ödemekten yoruldu. Daha fazla markanın olumlu eyleme geçmesi gerektiğini göreceğiz: seslerini, kaynaklarını ve günün sosyal ve politik meselelerinde tartmak zorunda kalabilecekleri kültürel nüfuzlarını kullanarak. “

Bazı markaların başlangıçta diğerlerinden daha rahat olacağı bir gerçektir ama aynı zamanda her sektör ve onlara hizmet eden iletişimciler için kaçınılmaz bir gerçektir. Griffiths, “Bu,” marka dünyasının “rahatlığından çıkıp tüketicinin tetikte olanına adım atmak anlamına geliyor” diyor. “Kuşkusuz birçokları için göz korkutucu bir görev, ama talih cesur olanların yanındadır!”

Kaynak için tıklayınız.