Yılın en çok beklenen dijital oyunu Cyberpunk 2077’de ortaya çıkan çeşitli sorunlar üzerine kullanıcılardan olumsuz tepkiler aldı…

 Bunun üzerine, oyunun üreticisi olan CD Projekt Red oyunseverlerden özür diledi ve istek üzerine paralarının iade seçeneğinin bulunduğunu belirtti. Oyunu geliştiren firma, ocak ve şubat ayında hazır olacak düzeltmelerle, hataların giderileceğini, isteyenlerin oyunu iade etmeyip bunu bekleyebileceğini de söyledi. Oyunu dijital olarak satın almış olanlar Sony ve Microsoft internet dükkanlarından iade edebilecek. Kutuyla alanlar da aldıkları dükkana geri götürebilecekler.

Keanu Reeves’in de rol aldığı Cyberpunk 2077, birden fazla ertelemenin üzerine geçen hafta piyasaya sürülmüştü. Oyunda ortaya çıkan hataların ya da meydana gelen ani çöküşlerin daha çok PS4, Xbox One gibi daha eski tip oyun konsollarında görülüyor. CD Projekt Red özür açıklamasında, oyunun bu konsollarda göstereceği performansa daha fazla dikkat etmiş olması gerektiğini kabul ediyor.

CyberPunk 2077 developer CD Projekt sued by investor over game's launch |  Technology News,The Indian Express

Bildirilen sorunlar arasında görüntülerin geçiş hızında düzensizlik ve ekran kaynaklı hatalardan söz ediliyor. Yeni konsolları kullananlarda bu tarz sorunların yaşanmadığı da belirtiliyor. Oyundaki problemlerin oyunun piyasa sürülmeden önce fark edilmemesinin sebebi; kullanıcılara oyunun ön izlemesinin bilgisayar versiyonu olarak gönderilmesi olarak düşünülüyor.

Kaynak: https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/cyberpunk-2077-oyunun-verdigi-hatalardan-dolayi-ozur-diledi-1798701