Pandemi döneminde e-ticarete olan ilgi çok hızlı bir şekilde artmış durumda ve insanlar bilinçli ya da bilinçsiz olarak farklı kanallardan alışveriş yapıyor. Bu talebe karşılık olarak e-ticaret alanında hizmet sağlayan pek çok şirket de sektöre girdi ve karmaşık bir yapı ortaya çıktı. Pazaryerleri ise müşteriler için aracılık yapan ve satıcılar için güven tahsis eden siteler olarak öne çıktı. Ancak pazaryerleri üzerinden devam eden sahte ürün satışları ise hızlı bir şekilde artış gösterdi ve siteler bunlar için yeterli çözümleri sunamıyor.

E-ticaret siteleri ile ilgili sahte ürün denetimi yapan Fraudster firmasının hazırladığı rapora göre, ünlü pazaryerleri üzerinden satılan ürünlerde sahtecilik %21’e kadar çıkabiliyor. Binlerce ürün sunan bu pazaryerlerinde sahte ürün oranının bu kadar yüksek olması ise tüketiciler için önemli bir sorun yaratıyor. Yayınlanan raporda, pazaryerlerinde bulunan mağazaların %39’unda satıcı problemlerine rastlanıyor. Bu problemler ise müşterilerin yanlış ürün alması, bozuk ürünler karşılaşması gibi durumlarda mağduriyet yaşamasına sebep oluyor. Benzer şekilde %28 oranında mağazaların yalan ilanlar ile nakit akışı yaratarak müşteri parası ile sermaye kullanımı yaptığını gösteriyor. 

Fraudster’in raporunda en çok sorunlu bulduğu platform ise Shopify oluyor. 175 ülkede faaliyet gösteren sistem, şirketin önleyici teknolojiyi önemsememesi ve zayıf kontrolleri nedeniyle yaygın olarak sahtecilikle karşılaşıldığı belirtiliyor.

Kaynak: https://www.bbc.com/news/business-55420445