Miroma Agencies Ten Marc Nohr, Covid-19 un yarattığı pandemi nedeniyle değişen çalışma hayatlarımızı yeni bir çalışma modeline geçmeden insanların odaklanması gereken noktaları sıralıyor.

Miroma Agencies Ten Marc Nohr, uzun yıllardır özellikle endüstriler için esnek çalışmayı savunduğunu belirtiyor. Campaign UK’in yaptığı anket araştırması da gösteriyor ki insanlar eski çalışma şartlarına geri dönmek istemiyorlar. Açıkçası şu anki dünyada tamamen evden çalışmaya başlamanın ya da eski ofis düzenine geçmenin pek çok fırsattan bizi mahrum edeceğini düşünudüğünü belirterek artık yeni bir gerçeklik yaratmalıyız ve hibrit çalışmaya geçilmesi gerektiğini savunuyor.

Öncelikle adım adım ilerlenmesi gerektiğini dile getiriyor. Birinci adım, yaşamsal ihtiyaçları ve üretkenlikleri için çalışanlarımızla derin sohbetler yaparak ve paylaşım içerisinde  olarak durumu değerlendirmeliyiz. İkinci olarak öngörülebilir yapılar, esneklik konusunda insanların kendilerini güvende hissetmeye ve bir dereceye kadar mutlaka öngörülebilir bir yapıya ihtiyaç duyarlar ve bu durum pandemi dönemde çok fazla yaşadığı bir durumdur. Üçüncü olarak ayrılsakta beraberiz zorunluluk olmaksızın kişilerin ne zaman ayrılacaklarına ve ne zaman bir araya geleceklerine kendileri karar vermeli. Dördüncü adım denge, yaşadığımız bu pandemi döneminde daha fazla eşitlik denge aramalıyız. Kişiler bu dengeyi sağlarken hayatında bazı ödünler vermelidir. 

Miroma Agencies Ten Marc Nohr, Sonuçta dünya kendi ekseninden çıkmışken hepimiz evlerimizden çalıştık, işlerimizi devam ettirdik. Hayal edilmesi zor, yürütülmesi karmaşık bir süreç olmasına rağmen başardık. Yeter ki aceleci olmayalım, bunun bize bir faydası olmayacağı kesin. Bu yüzden çalışma hayatımızı sıfırlayıp yeni bir düzen oluşturmaya başlamadan önce duralım, danışalım ve düşünelim. Daha sağlıklı, daha dengeli ve üretken olmak için birlikte nasıl çalışabileceğimizi keşfedelim. Nasıl çalışmak istediğimizi yeniden düşünelim. Belki de nesilleri etkileyecek kararlar almadan önce önümüzdeki fırsatları değerlendirelim. diye sözlerine ekledi.