Medya ve iletişim ortamı hızla gelişiyor ve 2020’nin kültürel iklimi göz önüne alındığında, markanızın gelecek yıl için PR stratejisini planlamak zor görünebilir. 2021’de karşılaştığımız bilinmezliklere rağmen, gelecek yıl PR stratejinizi planlamanıza yardımcı olacak birkaç temel ipucunu burada bulabilirsiniz.

1.   Büyük resmi düşünün

Markanızı hedef kitlenizin önünde bütünsel olarak nasıl konumlandırmak istediğinizi belirlemeniz önemlidir. Kendinize sorun; Önümüzdeki yıl hangi konuşmaların bir parçası olmak istiyorsunuz, ne gibi bir değer sunmak zorundasınız ve tüketicilerinize ne şekilde ilham vermek ve bir topluluk oluşturmak istiyorsunuz? Bu soruları yanıtlamak, bir bütün olarak PR stratejinize rehberlik edecek büyük resim hedeflerini belirlemenize yardımcı olacaktır.

2.   Uzun vadeli bakın

Bir marka bir gecede oluşturulmaz. Kısa vadeli taktikler marka bilinirliğinde hızlı artışlar yaratabilirken, uzun vadede çok işe yaramayabilir. Markalar zaman içinde güven oluşturmaya odaklandığında en çok başarıyı elde eder. Uzun vadeli odaklanmak, medya ve etkileyicilerle güvenilirliğe ve kalıcı marka sadakatine yol açan kaliteli ilişkiler kurmanıza olanak tanır.

3.   Yeni bir şeyden yararlanın

Markalar, sunacakları yeni, heyecan verici ve ilginç bir şeyler bulduklarında, medya ve etkileyiciler için tatlı bir yerdedir. Yayınlamayı planladığınız yeni bir ürün veya hizmetiniz mi var? İstek listenizde iş birliği yapabileceğiniz markalar var mı? Markanız hakkında konuşma fırsatları yaratmak ve kapsam için sizi akılda tutmak için yeni tekliflerden ve iş birliklerinden yararlanın.

4.   Dinleyin ve atik olun

2020 bize bir şey öğrettiyse, değişmeyen tek şey budur. Güncel olaylar ve tüketicinizin gelişen ihtiyaçlarının neler olduğu konusunda ayrıntılı bir nabız tutun ve pivot yapmanız gerektiğinde PR stratejinizde esneklik oluşturun. En önemlisi, hedef kitlenizle bulundukları yerde buluşabilmeniz ve zamanında değer sunabilmenizdir, bunun yanında değişen koşullara ayak uydurabilmeniz.

5.   PR ekibinizle erken iletişime geçin

En başarılı kampanyalar, PR stratejik planlama sürecinin başında yer aldığında ortaya çıkar. Strateji geliştirirken, PR ekibiniz pazarlama ve satış çabalarını güçlendiren hayati marka bilinci taktiklerini entegre edebilir. Halkla ilişkiler ekibi için bütçeniz yok mu? Stratejinizi erkenden şekillendirmenize yardımcı olması için birkaç halkla ilişkiler danışmanlığı seansına yatırım yapmanızı öneririz.