Dahili iletişim planınızı oluşturmak için dokuz aşamalı bir yaklaşım:

1. Aktivitenizi ölçün.

Ölçüm, dahili iletişimi karanlıkta bir çekimden etkili bir yönetim aracına dönüştürür. İleriye dönük plan yapmak için bugüne kadarki performansınızı ölçmelisiniz:

Yüksek değerli ve düşük değerli faaliyetler nelerdi?

Hedeflerinize ve beklentilerinize karşı nasıl bir performans gösterdiniz?

Üst düzey liderlerinizden, meslektaşlarınızdan ve izleyicilerinizden en yararlı buldukları iletişimler ve kampanyalar hakkında geri bildirim alın.

Yalnızca başarılı kampanyalara ve stratejilere bakmayın; nerede yanlış gittiğini bilerek çok şey öğrenilebilir – hedef kitlenizi nerede kaybediyorsunuz?

2. Kanallarınızı, kampanyalarınızı ve araçlarınızı değerlendirin.

Dahili iletişim cephaneliğinizdeki en yeni ve en parlak kanala odaklanmak kolaydır, ancak katılımı artırmak için en iyisi hangisidir?

Neyin işe yaradığını ve neyin değişmesi gerektiğini öğrenmek için şu soruları sorun:

Hangi kanal en çok eylemi ister?

Bu kanalı optimize etmek için en iyi araçlar hangileridir?

Hedef kitleniz bilgi almayı nasıl tercih ediyor?

Önemli şirket mesajlarına trafik çekmede en iyi araç veya kanal hangisiydi?

En iyi performansı hangi kampanyalar gösterdi? Onları öne çıkaran nedir?

Neyin etkili olduğunu görmek için bir kanal değerlendirmesi yapın.

3. Hedef kitlenizi ve onlara nasıl ulaşacağınızı belirleyin.

Hedef kitlenizi anlamak, daha etkili iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Çalışan gruplarını, iletişiminizin daha hedefli ve alakalı olacak şekilde nasıl bölümlere ayırabilirsiniz?

Sevdikleri / beğenmedikleri / tercihleri / ilgi alanları nelerdir?

Bilgileri nasıl tüketiyorlar (mobil, çevrimiçi platformlar vb.)?

Nerede bulunuyorsun?

Kuruluşunuzdaki yenilikçiler ve intranetinize katkıda bulunanlar kimlerdir?

Sosyal medya kanallarınızda en aktif olan gruplar hangileri?

En çok “beğeni”, yorum, görüş ve paylaşım ne tür mesajlar alıyor?

Bu bilgiler, iletişim planınızı farklı kitleler için en iyi kanala uyarlamanıza yardımcı olabilir.

4. Beyin fırtınası yapın.

Yıl boyunca hedef kitlenize ulaşmanın belirli yollarını bulun. Taktikler üzerinde beyin fırtınası yapmak için ekibinizle birlikte çalışın.

Hedeflenen haftalık haber bültenleri, blog gönderileri, videolar, sosyal medya, podcast’ler, video konferanslar veya posterler dahil olmak üzere mesajınızı belirli hedef kitleye / kitlelere en iyi nasıl ileteceğinizi belirleyin. Belirli bir hedef kitleye ulaşmak için mevcut araçları farklı şekilde kullanabileceğiniz yolları belirleyin.

5. SWOT yapın.

SWOT (analizin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları, tehditleri) beyin fırtınası aşamanızı artırabilir. En iyi, temel alanlara odaklandığınızda ve aklınızda belirli amaç ve hedeflere sahip olduğunuzda işe yarar. Yine de aşırı analizden kaçının.

6. S.M.A.R.T.’nizi ayarlayın. hedefler.

Neden belirli hedefler ve hedefler belirleniyor? Bunlara, özellikle belirli bir zaman dilimi içinde ulaşmak neden gereklidir? Her hedef, S.M.A.R.T.— basit, ölçülebilir, ulaşılabilir, ilgili, zamanında olmalıdır. Bu hedeflere nasıl ulaşılacağının özünü öğrenin. Ardından, stratejik iç iletişim planının mevcut inançlar veya eylemler ile istenen sonuç arasındaki boşluğu nasıl kapatacağını belirleyin.

7. İç iletişim planınızı ve takviminizi oluşturun.

Planınız şunları içermelidir:

Yönetici özetiniz

Önceki yılın başarılarına genel bakış

Hedef kitlenizin detayları

Hedefleriniz ve hedefleriniz

Kullanılacak taktikler ve araçlar

İlerlemeyi değerlendirmek için metrikler ve temel performans göstergeleri

Bu temel alanlara ek olarak, iletişim takviminiz yıl için üç aylık, aylık ve haftalık planları içerebilir. Belirli görevlerden kimin sorumlu olacağını ve ortak hedeflerinize ulaşmak için hangi yeni araçlara, becerilere veya eğitime ihtiyaç duyulacağını ana hatlarıyla belirtin.

8. Bütçenizi belirleyin.

Birçok iç iletişim işlevi için, bütçe, önceki yıl harcamanızın yüzdesi olarak tahsis edilir; diğerleri proje bazında başvurmalıdır.Önümüzdeki yıl için hedeflerinize ulaşmak için daha fazla paraya ihtiyacınız varsa, üst düzey liderlere yatırım getirisini ve mevcut mali yılda şirket içi iletişimin başarılarını gösterin. Bu rakamları iyileştirmek için talep edilen artışın nasıl ve nerede kullanılacağını ana hatlarıyla belirtin. Ek para verilmezse, bunun hedeflerinize ulaşmanızı nasıl engelleyeceğini vurgulayın.

9. İç iletişim planınızı iletin.

Üst düzey liderleri, ekip üyelerini ve diğer paydaşları stratejiniz hakkında bilgilendirin. Tüm departman üyelerine, sorular ve tartışmalar için bolca zaman tanıyan ayrıntılı bir özet verilmelidir. Liderler, meslektaşlar ve diğer paydaşlar için üst düzey bir stratejik özet oluşturun. KPI’ları ve kanıtlanabilir sonuçları bu planın merkezine koyun. Giriş ve geri bildirim isteyin. Ayrıca diğer departmanların planladığı planlar, stratejiler ve projeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız.