Pazarlama otomasyonu geleceğe ait bir şey değil – dünya çapındaki küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) için buranın ve bugünün büyük ölçüde bir parçası.

Ancak birçok profesyonel, KOBİ’lerin müşterilere zamanında ve etkili bir şekilde ulaşmasına yardımcı olabilecek bir dizi pazarlama otomasyonu aracından habersizdir. KOBİ’lerin müşteri erişimi söz konusu olduğunda daha büyük firmalarla rekabet edebilmesi için, pazarlama planlarına stratejik bir zihniyetle yaklaşmaları gerekir. Pazarlama otomasyonu, müşterilerle etkileşim için önemli fırsatlar sağlar, ancak aynı zamanda zamandan da tasarruf sağlayabilir. Zaman değerlidir, özellikle küçük bir işletme işletiyorsanız doğrudur. Pazarlamada kazanılan zaman, yeni işleri yakalayabilmek ve diğer hayati görevleri yerine getirmek için daha fazla saate sahip olmak anlamına gelir. İşte birkaç avantaj:

Pazarlama otomasyonu, satış üretkenliğinde% 14,5’lik bir artış sağlar.

Satış ve pazarlama ekiplerinin ortak bir hedef için birlikte çalışmasına yardımcı olabilir.

Pek çok otomasyon aracı büyük bir pazarlama ekibinin işini yaptığı için ROI’yi artırır.

Otomasyon, müşteri davranışının eksiksiz bir görünümünü derleyebilir.

Kullanıcıların dörtte üçü (% 77) dönüşümlerde artış görüyor.

Bu araçlardan yararlanmak ile ilgileniyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, işte her KOBİ’nin 2020’de sahip olması gereken dört pazarlama otomasyonu çözümü:

Sosyal Medya Güncellemeleri

Bir sosyal medya yönetim aracı, çevrimiçi varlıklarından en iyi şekilde yararlanmaya çalışan küçük işletme sahipleri için vazgeçilmez olabilir. Tüketicilerin% 77’sinin sosyal medyada takip ettikleri bir markadan satın alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ve% 67’sinin de sosyal medyada takip ettikleri bir markayla harcamalarını artırma olasılıklarının daha yüksek olduğunu söylediği göz önüne alındığında, 2020’de zamanında çevrimiçi içeriğe sahip olmak zorunludur.

Bu önemli müşteri bağlantısını idare edecek bir aracı güvence altına almak, sosyal medya yönetiminizi kolaylaştırmanın önemli bir yoludur. Sizi birden fazla platformda tam bir zamanda gönderi yapmak zorunda kalmaktan kurtarır ve bunun yerine içeriği önceden planlamanıza olanak tanır.

Bu, işletmelerin sosyal medya paylaşımlarını bir hafta veya bir ay boyunca planlayabileceği ve hafta sonlarını, tatillerini ve yoğun iş günlerini yayınlamak için kesintiye uğratmayacağı anlamına gelir. Bu programlar, KOBİ’lere, kullanımı kolay tek bir arayüzden, organize bir gönderi stratejisi oluşturma, performansı analiz etme ve birden çok platformda müşterilere yanıt verme fırsatı da sağlayabilir.

E-posta pazarlaması ile CRM

Önemli müşteri bilgilerini tek bir yerde toplamak, mükemmel bir müşteri deneyimi sunmanıza ve satış gelirinizi artırmanıza yardımcı olabilir. KOBİ’ler için tasarlanmış doğru müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) yazılımı, tüm müşteri etkileşimlerini ve satın almaları izlemenize yardımcı olacaktır. Hatta bazıları, olası sonraki adımları belirlemeye ve işlemleri yönlendirmeye yardımcı olabilecek tahmine dayalı analitik teknolojisi sunar.

Ayrıca, müşteri deneyimini geliştirecek ve e-postanızın ve takip kampanyalarının başarı oranını artıracak e-posta pazarlama otomasyonunu entegre eden bir CRM isteyeceksiniz. E-posta, müşterilere ulaşmanın harika bir yoludur çünkü okuyucunun kaydolmasını gerektirir ve birkaç kişiselleştirme katmanına izin verir.

Ortalama olarak, pazarlamacılar e-posta pazarlamasına harcanan her 1 ABD doları için 32 ABD doları getiri görüyor, bu nedenle bu tür iletişimi kolaylaştıran bir CRM’ye sahip olmak zorunludur.

Çevrimiçi Anketler

Müşteri geri bildirimi, şirketlerin gelişebileceği hayati bir yoldur. Küçük işletmeler genellikle müşterilerinin geri bildirimlerini talep ederek (ve bunlara kulak vererek) önemli bir büyüme elde edebilirler. Buradaki zorluk, derinlemesine pazar araştırmasının maliyetli olabilmesidir.

Çevrimiçi ankete girin. Bu araç, KOBİ’lerin uzun pazar araştırma programlarına yatırım yapmak zorunda kalmadan müşterilerden değerli içgörüler elde etmesini sağlayacaktır. Çevrimiçi bir anket tüketici için uygundur ve verilerin içgörüler için izlenmesine ve analiz edilmesine olanak tanır.

Müşterileriniz en son ürün yükseltmenizi beğeniyor mu? Ambalaj nakliye sırasında dayanıyor mu? Ürünün çevrimiçi ortamda doğru bir şekilde temsil edildiğini düşünüyorlar mı? Müşteri hizmetleri temsilcinizle deneyimleri nasıldı?

Tüm bu sorular ve daha fazlası kısa bir çevrimiçi anketle yanıtlanabilir. Küçük işletme sahipleri, farklı müşteri etkileşimleri için farklı anketler oluşturarak, özelleştirilmiş geri bildirimlerin büyümeyi ilerlemesine olanak tanır.

Sohbet Robotları

Sohbet, müşteri yolculuğunu güçlendirebilecek başka bir pazarlama otomasyon aracıdır. Yapay zekanın (AI) gücü sayesinde, bir sohbet robotu kişiselleştirilmiş bir deneyim sunar ve doğrudan web sitenizden çeşitli sık sorulan müşteri sorularını yanıtlayabilir.

Chatbotlar, gelecekteki pazarlama çabaları için müşteri verilerini toplayabilir ve işletmelerin satış hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilir. Bir chatbot, müşterilere isteklerine anında yanıt verir ve gerekirse müşteriyi satın almak veya canlı bir iş ortağına aktarmak için bağlantılar gönderebilir.

Kaynak için tıklayınız.