Google, arama sonuçlarında hiçbir web sitesine girmeden kısa Instagram ve TikTok videolarını göstermeye hazırlanıyor. Kısa videolar, TikTok ve Instagram’ın yanı sıra Google’ın kendi kısa video formatı Tangi’ye, YouTube Shorts’a ve Hindistan’daki TikTok rakibi Trell’in içeriklerine de yer veriyor.

Aynı zamanda ekim ayında ‘aramak için mırıldan’ özelliğini yayına alan Google, arama sonuçlarında Instagram ve TikTok videolarına da yer vermeye başlayacaktır. Google’ın mobil uygulamasında geçerli olan özellik, kullanıcıların Google’ı terk etmeden içerikler arasında gezinebilmesini sağlıyor. Şu anda sınırlı kullanıcıyla test aşamasında olan özelliğin herkese ne zaman açılacağı henüz belli değil.

Kısa videolar, arama sonuçlarının başında gösteriliyor. Videolara bastığınızda ise TikTok ve Instagram’ın web sürümüne yönlendiriyorsunuz. Google’ın uygulamaya yönlendirme seçeneği sunmaması gerçekten ilgi çekici. Bu sayede şirket, kullanıcıları daha uzun süre Google ekosisteminde tutmuş oluyor. Videoyu izledikten sonra geri tuşuna basarak arama sonuçları arasında gezinmeye devam edebiliyorsunuz. 

Kaynak için tıklayınız.