21. yüzyılın en iyi gözlemcilerinden biri olan Thomas L. Fridman tarafından yazılmış olan Geciktiğin İçin Teşekkür Ederim kitabı ilk olarak 22 Kasım 2016’da yayınlanmıştır. Kitapta yazarın okuyuculara anlatmak istediği, bulunduğumuz çağın bir hızlanma çağı olduğu ve bu çağda nasıl yaşayabileceğimiz ile ilgili.

 Hepimizin gazete okuduğunda, bir çocukla sohbet ettiğinde, haberleri izlediğinde hissettiği şey, dünyanın çok hızlı değiştiği. Hayatlarımız aynı anda birçok değişime maruz kalıyor ve bu durum baş döndürücü derecede hızlı. Friedman okuyuculara, dünyaya ve 21. yüzyıldaki bu baş döndürücü değişimlere kendi bakış açısından bakmalarını sağlıyor. 21. Yüzyılda gezegenin en büyük 3 kuvveti olan teknoloji, küreselleşme, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybı çok hızlı bir şekilde değişiyor ve 5 ana alan olan işyeri, politika, jeopolitika, etik ve topluluğu dönüştürüyor.

Friedman’in kitapta vurguladığı, Moore yasasının tanımladığı bilgi işlem gücündeki artış tamamen bununla ilgili. 2007 yılının yeni bir teknoloji platform yaratması, Iphone’ların piyasaya sürülmesi, yazılım ve depolama, network alanındaki gelişmeler yeni bir teknoloji çağı yarattı. Friedman, kitapta bu çağa ‘’supernova’’ ismini veriyor.

Geç Kaldığın İçin Teşekkür Ederim, bugün ve gelecek için temel bir rehber. Friedman, bu çağın olasılıkları ve tehlikeleri üzerinde düşünebilmek için duraklamaya ve geç kalmaya cesaretimiz olursa, hızına yetişemediğimiz bu çağın stresinin üstesinden gelebileceğimizi vurguluyor.

Kaynak: https://ig.ft.com/sites/business-book-award/books/2017/longlist/thank-you-for-being-late-by-thomas-friedman/