Yapay zeka, bir makinenin insan zekası gerektiren fakat insana gerek duymadan bilişsel işlevleri gerçekleştirmesini sağlayan tekniklerin birleşimini tanımlamak için geliştirilen küçük robotlardır.

Yaşadığımız bu pandemi döneminde tüm dünya dijitale evrildi. Bu duruma yaşadığımız bölgede tüm sektörlere yayıldı. Durum böyleyken Yapay zekânın dijital pazarlama kabiliyetlerinin çevrimiçi dönüşümleri ve yatırım getirisini artırdığına dikkat çeken Digital Exchange CEO’su Emrah Pamuk, “Dijital pazarlama çalışmalarında yapay zekadan faydalanan şirketler önümüzdeki dört yıl içerisinde gelirlerini yüzde 30’a kadar artırma potansiyeline sahip.” ifadelerini kullandı.

Digital Exchange in bünyesindeki RAWY gibi yapay zeka teknolojisine erişimi kolaylaştıran dijital pazarlama çözümleri sayesinde, yapay zeka teknolojisinin avantajlarından pazarlama dünyası da fayda sağlayacağını düşünüyor.

Yapay zeka kullanımı ile birçok avantaja sahip olabiliyor. Bunlardan bazıları;

-Yapay zekâ, veriyi gerçek zamanlı olarak değerlendirebilir ve önceden tanımlanmış kurallara göre işleyebilir. 

-Ziyaretçileri mevcut davranışlarına göre gerçek zamanlı bir şekilde segmentlere ayırabilir.

-Kişiselleştirme kabiliyetleri ile, web sitenizin her öğesini, tanımladığınız ziyaretçi kategorilerine göre gerçek zamanlı olarak özelleştirmenize olanak tanıyabilir.

Bir yapay zeka algoritması ile çalışan sohbet robotları günün her saati anında ziyaretçilere yanıt verebilir. 

Kaynak için Tıklayınız.