Pfizer dünyanın en köklü ilaç şirketlerinden biri olmakla birlikte son zamanlarda almanya merkezli biyoteknoloji şirketi Biontech ile birlikte yürüttüğü koronavirüs aşısı geliştirme çalıştırmaları ile adından söz ettiriyordu. Pfizer yeni dönemde yine konuşulacak bir hamle yaptı ve 70 yılın ardından yeni döneme yeni bir logoyla başlama kararı verdi. Pfizer yeni logosunun öncülük ettiği yeniden markalaşma sürecinde marka bilimselliğe verdiği ağırlığı ve kuruluş felsefesinde yatan değerleri öne çıkarmayı amaçlıyor. 

 Pfizer yeni marka imajıyla “advil”,”viagra” gibi tüketici ürünlerinin önüne bilimsel çalışmalara verdiği önemi koyuyor. Yeni marka imajı CEO  Albert Bourla’nın deyimiyle Pfizer’ı “küçük, bilim odaklı bir marka” olarak konumlandırıyor. Yeni logonun belirlenmesinde 200 farklı tasarım seçeneği arasından dört tasarım öne çıktı, kazanan tasarım ise Brooklyn’de bulunan “Team” tasarım stüdyosu olarak belirlendi. Logo markanın bilimsel yönünü vurgulamak için DNA modelinden esinlenen çift sarmallı bir yapıdan oluşuyor. 

Pfizer kimlik değişimiyle gelen bilimin öncüsü olduklarına dair anlatısına odaklanmaya devam edecek gibi gözüküyor. Firma nisan ayında covid-19 aşı geliştirme yarışına yönelik olarak “ScienceWill Win” (Bilim Kazanacak) reklam kampanyasını yürütmüştü. Pfizer yeni marka kimliği ile örtüşen bir başka reklam kampanyasını ise geçtiğimiz günlerde başlattı. 

Kaynak: https://www.fastcompany.com/90591119/pfizer-unveils-its-first-major-logo-redesign-in-70-years