Her geçen gün modanın eskiye dönmesi ile birlikte bazı markaların ürün tasarımlarının da eskiyi andırdığını çoğu zaman görüyoruz. Hatta bazen Coca Cola’nın şişelerinin eski yıllardaki hallerine benzer bir şekilde, günümüzde nostalji amacıyla tekrar dizayn edilmesi gibi ürün ambalajları değişikliklerine de şahit olmuştuk. 2021 yılına yeni girdiğimiz bu günlerde, eskiyi andıran bir değişiklik haberi ise bu sefer fast food devi Burger King’den geldi.

22 yıldır aynı logoyu kullanan dünyaca ünlü fast food markası Burger King, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklama ile logosunun ve marka kimliğinin bu yılın ilk döneminde değişeceğini belirtti. 1999 yılından 2021 yılına kadar kullanılan logo artık değişiyor ve yeni logo 1969 yılından 1999 yılına kadar 30 yıl boyunca kullanılan logo ile benzerlik gösteriyor. Ayrıca markanın görsel kimliğinin de değişmesine karar verildi. İştah açan bir renk olarak bilinen ve Burger King’in de çokça tercih ettiği kırmızı rengin hakim olduğu restoran dekorasyonu, çalışan kıyafetleri, ambalajlar, yazı stili ve logo tamamen yenileniyor. Marka, dijitaldeki gelişimini, sürdürülebilirliğini ve gıda kalitesini öne çıkarmayı hedefliyor.

Burger King’in bağlı olduğu Restaurant Brands International’ın tasarım başkanı Raphael Abreu, tasarımın bir markanın kim olduğunu ve neye değer verdiğini anlatmak için sahip olunan en değerli araçlardan biri olduğunu belirtti. Bu tasarım dilinin, Burger King ürünlerinin alevde ızgara ateşinin mükemmelliğini ve hepsinden önemlisi, tadını yansıttığını sözlerine ekledi. Markanın Türkiye operasyonlarını yürüten TAB Gıda’nın pazarlama direktörü Caner Alpaslan ise, marka kimliğindeki bu değişiklik ile Burger King’in görsellerinde en değer verilen şey olan lezzete dikkat çekildiğini belirtti.

Burger King, marka kimliğinin değiştiğini gösteren bir videoyu ise YouTube kanalından yayınladı.

Kaynak: https://mediacat.com/burger-king-gorsel-kimligini-yeniliyor/