Yakın geçmişte Çin’de plastik şişeleri iyiliğe yolculuğa çıkaran, Buy Back Friday ile eski mobilyalara talip olan, gökten yağan gıda israfını görünür kılan, mutfağı gıda hayaletleriyle sarıp sarmalayan IKEA, sürdürülebilirlik ve tutumluluktan yana tavrını bu kez çöptaşı tehdidiyle karşı karşıya olan gezegenimiz için tutumluluk hareketi başlatıyor ve bu sayede farkındalıktan yana olan tavrını somut bir şekilde gözler önüne seriyor. 

Fortune Favours the Frugal (Şans Tutumludan Yana) adlı yeni kampanyasında tutumlu sözcüğünü anlamını yeniden inşaa eden IKEA, tutumlu olmanın bizlere, gezegenimize ve geleceğimize sunacağı olumlu etkileri konu alıyor. Çeşitli türden atıkların oluşturmakta olduğu çöptaşının gezegenimizi tehdit etmesini konu alan filmde markanın tutumluluk hareketi kapsamında sürdürülebilirliğe yardımcı ürünleri öne çıkıyor ve tehdidin önüne bu şekilde geçebilecek olmamız vurgulanıyor. Filmin sonunda yer alan ‘’ the wonderful everyday’’ sloganı da tam olarak kampanyanın amacını yansıtmaktadır. 

Aralarında ABD, Birleşik Krallık, İrlanda ve Hollanda’nın da bulunduğu birçok pazarda yayınlanan filmin yanı sıra kampanya yıl boyunca açıkhavada da sürecek.

Kaynak için tıklayınız.

Konuyla alakalı olarak bu haber de dikkatinizi çekebilir: http://www.proutletplus.com/2020/10/25/ikea-surdurulebilirlik-adina-eski-mobilyalara-talip/