Dijital pazarlama iletişiminde yaşanan teknolojik gelişmeler ve hızlı değişimler göz önünde bulundurularak, bu alanın sağlıklı gelişimi, güvenli internet ortamının sağlanması ve çözüm odaklı işbirliklerinin oluşturulması amacı ile Reklamverenler Derneği (RVD), Reklamcılar Derneği (RD), interaktif Reklamcılık Derneği (IAB) ve Mobil Mecralar Araştırma Pazarlama ve Reklamcılık Derneği MMA’nın bir araya gelmesi ile kurulan Dijital Pazarlama İletişimi Platformu (DPİP) ilk Yönetim Kurulu toplantısını 14 Ocak 2021 Perşembe günü gerçekleştirdi. 

Gerçekleştirilen toplantıda RVD ve MMA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura Platform başkanlığına seçilirken, Reklamcılar Derneği Başkanı Volkan İkiler ve IAB Başkanı Ayşen Akalın  ise Başkan Yardımcılığı görevlerine seçildi. Görevlerin dağıtılmasının ardından iki yıl boyunca görev yapacak olan Yönetim Kurulu üyeleri ve Platform’un yönetim şekli belirlendi. 

DPİP Başkanı Ahmet Pura platformun öncelikli hedeflerini şöyle açıkladı; reklamda sahtecilik, marka güvenliği ve yurt dışındaki benzer oluşumlarla iş birliği yaparak çözüm üretme, ekosistemi sürdürülebilir ve kontrollü bir şekilde büyütmek. Sözlerine “Hayallerimizden biri olan ve dijital mecra için dört derneğin bir araya geldiği ilk ve tek oluşum olan Platformun çalışmalarına hızla başlayacak olması, sektörümüz adına çok önemli bir gelişmedir. Biz bugün ajanslar, reklamverenler ve diğer mecralarla hızlı ve anlık iletişim içinde olabilecek bir yönetim sistemi kurmayı tercih ettik. Bu yapı aynı zamanda karar vericiler ve kanun yapıcılar ile birebir iletişimde olacak, dünyadaki tüm gelişmelerin takipçisi ve ülkemize bilgi akışının sağlayıcısı konumunda hareket edecek. Dünya Reklamverenler Federasyonu WFA’in inisiyatifi ile dijital reklamcılığın sağlıklı gelişimi için kurulan Global Alliance For Responsible Media (GARM) ittifakının Reklamverenler Derneği olarak ilk günden itibaren fiilen destekçisiyiz ve buradaki çalışmaları bundan böyle Platform olarak takip edeceğiz.” Diyerek devam etti. 

Pura, GARM’ın belirlediği üç çalışma prensibini şöyle aktardı; 

1. Ortak, evrensel güvenlik standartları ve önlemleri oluşturmak,

2. Endüstride ortak marka güvenliği araçlarının geliştirilmesi ve yaratılması,

3. Karşılıklı hesap verme ve bağımsız doğrulama, 

ve bu prensiplerin Platform çalışmalarına entegre edileceğini belirtti. 

İki Yıl Boyunca Görev Yapacak DPİP Yönetim Kurulu Üyeleri ise şöyle;

Platform Başkanı; Ahmet Pura

Platform Başkan Yardımcıları; Volkan İkiler, Ayşen Akalın

Platform Yönetim Kurulu;

RVD üyeleri; Alkan Eraltan, Murat Göllü, Dilhan Kolko Yıldız

RD üyeleri; Banun Erkıran, Cüneyt Devrim, Çiçek Kayoğlu

IAB üyeleri; Neslihan Olcay, Burak Ertaş, Ömür Erdem Çelik

MMA üyeleri; Erdem Tolon, Didem Namver, Melis Ertem

Platform dahilinde ayrıca, dört derneğin hukuk temsilcileri ve RÖK Koordinatörü Ulya Duran’ın katılımıyla oluşturulmuş bir Danışma Kurulu da görev yapacak.

Kaynak için tıklayınız.