Sunmakta oldukları doğal ürünleri ile annelerin favori markası olmayı başaran Sleepy, sektördeki yerini dünyada bir ilk olarak sunduğu “Premium ötesi” serisi ile güçlendiriyor. Piyasaya Türkiye’nin ilk saf suyla dokunmuş bebek bezi markası olarak giriş yapan Sleepy, gerçekleştireceği bu yeniliğin heyecanını yaşıyor. Bu kadar heyecanlı olmalarının sebebi ise bu sefer yapacakları yeniliğin dünya çapında olması. Sleepy’nin yeni ürünü dünyada bir ilk olarak biyopolimerler ve badem sütü proteini içeren Bio Natural, içerikleri ile adeta kendi segmentini yaratıyor. 

Bebeklerin hem sağlığını hem de bakımını düşünen bu yenilikçi ürünü, markanın geleceğini ve Bergüzar Korel’le yapılan iş birliğini Sleepy Pazarlama Müdürü ile Marketing Türkiye konuştu. 

Marka öykünüzden kısaca bahseder misiniz?

Sleepy markasının üreticisi olan Eruslu Sağlık, faaliyetine 2004 yılında çocuk bezi üretimi yaparak başladı. 2010 yılında, yetişkin hasta bezi, ıslak havlu ve cep mendili; 2013 yılında hasta altı örtüsü ve 2017 yılında kadın pedi üretimine başlayan Eruslu Sağlık, hem Türkiye’de hem de ihracat gerçekleştirdiği 100’ü aşkın ülkede üst kalitede hijyenik bakım ürünlerini tüketicileriyle buluşturuyor.

Sleepy, Türkiye’nin ilk saf suyla dokunmuş bebek bezi markası olarak pazara giriş yaptı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüketicilerin daha saf ve doğal içeriklere yönelmesinden hareketle ürünümüzü sürekli geliştirdik ve sektörümüze öncülük ettik.

Saf suyla dokumanın getirdiği yumuşaklık özelliğine; doğal bambudan elde edilmiş emici lifleri, daha sonra kuruluğu arttıran organik pamuk liflerini ekleyerek benzersiz bebek bezi Sleepy Natural’i pazara sunduk ve büyük bir ivme yakaladık. Şimdi de bu benzersiz özelliklerin yanı sıra şeker kamışından elde edilmiş biyopolimerler ve badem sütü proteini içeren premium ötesi bebek bezi Bio Natural’i pazara sunduk.

Bio Natural’in üretilmesi ve pazara sunulmasındaki temel hedefleriniz nedir?

Tüketici beklentilerinden hareketle ürünlerimizde doğal içeriklere ve doğa dostu ham maddelere her geçen gün daha fazla yer veriyoruz. Premium üstü niteliklere sahip Bio Natural adlı yeni ürünümüze, önceki ürünümüzde yer alan benzersiz içeriklere ilaveten biyopolimerleri ve badem sütü proteini içeriğini de katarak tüketicilerimize benzersiz bir alternatif sunmayı hedefledik.

Yeni bebek bezi serinizi “premium ötesi” olarak tanımlamanızı sağlayan özellikler nelerdir?

Saf suyla dokuma, doğal bambu lifleri ve organik pamuk lifleri özelliklerinin üçünü bir arada sunan dünyadaki ilk ve tek markaydık. Şimdi bu özelliklere biyopolimerleri ve badem sütü proteini de ekleyerek üst segment bir ürün ortaya çıkardık. Dünya çapındaki markaları incelediğinizde böyle bir ürün olmadığını görüyoruz. Bu açıdan Sleepy Bio Natural’i kendi segmentini yaratabilecek güçte bir marka olarak görüyor ve “Premium ötesi” olarak tanımlıyoruz. Bio Natural’in içeriğinde yer alan şeker kamışından elde edilmiş biyopolimerler, kendi ağırlıklarının dört katına kadar karbondioksitin doğaya salınımını engelliyor. Ürün, çevreci içeriğinin yanında temel fonksiyonu olan konfor ve emicilik yönüyle de mükemmel bir performans sergiliyor. İçeriğindeki badem sütü proteini bebek cildine bakım yapmaya yardımcı oluyor. Saf suyla dokumanın getirdiği yumuşaklık, daha hassas bir dokunuş sağlıyor. Doğal bambudan elde edilmiş lifler emiş hızını, organik pamuk lifleri ise kuruluğu arttırıyor. Sleepy Bio Natural, tüm bu özellikleri aynı bebek bezinde buluşturan dünyanın tek markası. Ürün serimizde cırtlı bezin yanı sıra aynı niteliklere sahip külot bez ve ıslak bebek havlusu da yer alıyor.

Marka yüzünüz olan Bergüzar Korel ile iş birliğiniz nasıl başladı?

2020 yılının başında hamileliği süren ünlü oyuncu Bergüzar Korel ile işbirliği yapmıştık. O dönemde ikinci çocuğunu doğurmak üzereydi ve deneyimli bir anne olarak dünyaya gelecek yeni bebeği için Sleepy Natural bebek bezimizde karar kıldığını anlatan eğlenceli bir reklam filmimizde yer aldı. Bergüzar Korel’in sevilen bir oyuncu olmasının yanında bebeklerin sağlığına duyarlı bir anne olması markamızla çok iyi bütünleşiyor. Dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz iş birliği konusunda tüketicilerimizden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu geri dönüşlerden hareketle, premium ötesi bebek bezi serimiz Bio Natural’in iletişiminde Bergüzar Korel ile devam etmek istedik. Reklam filmimizde ürünümüzün özellikleri, bir hayal dünyasını andıran animasyonun desteğiyle Bergüzar Korel tarafından anlatılıyor.

Prodüksiyon aşamasından da biraz bahseder misiniz?

Reklam filmimiz, çekim öncesi ve sonrası süreciyle birlikte bir aydan uzun bir zaman diliminde tamamlandı. Herkesin bildiği gibi pandemi döneminde bu tür reklam prodüksiyonlarını hayata geçirebilmek için özel tedbirler gerekiyor. Hijyen ve sağlık ürünleri segmentinde yer alan bir marka olarak bu süreçte gerçekleştirdiğimiz tüm prodüksiyonlara ekstra hassasiyet gösteriyoruz. Bio Natural’in reklam filmi çekiminde de ekstra tedbirler alındı. Daha kontrollü bir alan olması nedeniyle çekimleri platoda gerçekleştirmeyi tercih ettik. Sete girecek herkese çekim günü öncesinde PCR, çekim günü sabahında ise antikor testi yapıldı. Özel sağlık personeli tarafından gün boyunca düzenli aralıklarla settekilerin ateş ölçümü yapıldı, maske değişimi yapmaları ve dezenfektan kullanmaları sağlandı. Çekim sonrasında en uzun zaman, ürün özelliklerimizin detaylı olarak anlatıldığı özel animasyonlar için harcandı. Sonuçta, ürünümüzün yenilikçi niteliklerini ve premium üstü kalitesini çok iyi yansıttığını düşündüğümüz, içimize çok sinen bir reklam filmi ortaya çıktı.

Kaynak için tıklayınız.