ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın yemin töreninde yün eldivenleriyle oturması gündem olan Amerikalı siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri Vermont Senatörü Bernie Sanders, gelen yoğun ilgiyi bir hayır işine dönüştürdü. Sanders, törendeki artık meşhur olmuş olan fotoğrafının yer aldığı sweatshirtleri bir yardım kuruluşu için satışa sundu.

Herkesin resmi kıyafetle katıldığı yemin törenine Bernie Sanders’ın yün eldivenleriyle bir sandalyede otururken çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada gündem yaratmıştı. Fotoğraf montajlanarak espri amacı ile değişik yerlerde ve şekillerde kullanıldı. Bu ilgiyi fark eden Sanders, bunu bir yardım kampanyasına dönüştürdü. Üzerinde yemin töreninde çekilmiş fotoğrafı yer alan sweatshirtleri satışa sunarak, ihtiyacı olanlara yemek dağıtan Meals on Wheels adlı yardım kuruluşuna para toplamaya başladı. 79 yaşında olan Bernie Sanders kendi internet sitesinde 45 dolardan satışa sunduğu sweatshirtlere yoğun bir talep olduğunu belirtti. 

NBC’de bir TV programına katılan senatör, konuyla ilgili “O fotoğraf çekildiği sırada sadece orada oturup ısınmaya ve neler olup bittiğine dikkat etmeye çalışıyordum” dedi. 

Senator Bernie Sanders’ın hediye olan eldivenlerini yapan öğretmen Jen Ellis, sosyal medya üzerinden 6 bin sipariş aldığını, ancak artık bu tür eldivenleri satmadığını açıkladı. Ellis, Sanders’a 2016 yılında hediye ettiği, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden elde edilen yünden ve kazaklardan yaptığı eldivenin bu kadar önemli bir törende giyilmesinin kendisini şaşırttığını belirtti. Önceleri fuar ve kermes gibi yerlerde sattığı eldivenleri artık yapmadığını söyleyen öğretmen “Ama benzeri eldivenler yapan pek çok yerel üretici var, herkes onlara destek olabilir” dedi. 

Kaynak için tıklayınız.