Günümüzde Instagram’ın neredeyse 1,5 milyarın üstünde kullanıcısı mevcut. Sürekli değişen ve gelişen yapısı beraberinde algoritmasının da gelişmesini sağlıyor. Hal böyle iken markaların üst sıralara çıkması ve ürün veya hizmetlerini doğru kitleye duyurması biraz zaman alabilmekte. İşte markalar için olmazsa olmaz Instagram ipuçları:

Biyografinizi Optimize edin

İşletmeler genellikle fotoğraflarına ve başlıklarına o kadar takılırlar ki Instagram profillerinin en önemli parçalarından birini unuturlar.

Yani, biyografileri. Instagram biyografiniz, çok değerli bazı gayrimenkulleri temsil ediyor. Ziyaretçileri yönlendirmekten promosyonlarınıza, harekete geçirici mesaj olarak hizmet vermeye kadar, markaların sadece birkaç kelimeyle yapabileceği çok şey var.

Hikayelerde uyumayın

Markalar için en acil Instagram ipuçlarımız arasında bu, içerik stratejiniz için büyük bir ipucudur.

Hikayeler şu anda Instagram için net bir önceliği temsil ediyor. Snapchat’in bir tür manevi halefi olarak hareket eden en popüler içerik türleri arasında yer alıyorlar. Kullanıcılar, günümüzün zamana duyarlı, “kendi kendini imha eden” tarzı içeriğe doyamıyor.

Daha fazla video içeriği üretin

Hikayeler içerik açısından mükemmel olsa da videolar bu konuda çok da geri değil. Video üretme ihtiyacı tüm sosyal ağlar arasında evrenseldir ve Instagram da bir istisna değildir.

Cep stüdyonuz olarak hizmet veren birçok Instagram uygulaması sayesinde bunu yapmak her zamankinden daha kolay; 

Boomerang ve Hyperlapse gibi yerel uygulamalar, doğrudan video düzenlemeye izin verir. Aslında, Krispy Kreme gibi büyük markalar bile feed’lerinin bir parçası olarak küçük boyutlu Boomerang videolarına güveniyor.

Yayınlama sıklığınızı belirleyin

Erişiminizi artırmak için Instagram ipuçları arıyorsanız, yayınlarınızı nasıl zamanladığınıza bakarak başlayın.

Diğer bir deyişle, içeriğiniz ne sıklıkta ve ne zaman yayınlanacak. Bir programa bağlı mısın? Hemen hemen rastgele mi gönderiyorsunuz? Cevabınız yankılanan bir “hayır” ise endişelenmeyin, istatistiklerinize bakaram hemen bir yayın çizelgesi oluşturabilirsiniz. Sosyal medyada paylaşım yapmak için en uygun zamanların olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Ayrıca hitap ettiğiniz kesime yönelik paylaşımlarınızı sık sık gözden geçirmeyi de ihmal etmeyin. 

Hashtag’leri nasıl kullandığınızı yeniden düşünün

Hashtag’lerin iki büyük işlevi, yayınlarınızı aranabilir hale getirirken, aynı zamanda izleyicileriniz arasında hashtag paylaşımlarını teşvik eder. Çoğu zaman markalı hashtag’ler (# RedCup) ve daha geniş topluluk etiketleri (#coffee) kombinasyonunu görürsünüz ve her iki dünyanın da en iyisi olarak hizmet eder. Siz de trend hashtagler kullanmaktan asla geri durmayın.