Dijital medya dünyasının gelişmesi ile birlikte bugün sosyal medya hayatımızın büyük bir bölümünde yer almaktadır. Binlerce farklı sosyal medya platformları içerisinde en etkin kullanılanlar özellikle her zaman akıllı cihazlarımızda yerlerini almakta. Bunlardan en başta geleni de şüphesiz Instagram.

Her ay bir milyar kişi Instagram uygulamasını kullanıyor ve 500 milyon hesap her gün Instagram hikayelerini kullanıyor. Ancak markalar için daha da önemlisi, insanların %83’ü Instagram’ı yeni ürün veya hizmetleri keşfetmek için kullanıyor ve %72’si Instagram’da bir şey gördükten sonra satın alma işlemi yapıyor. Bu istatistiklerin gösterdiği bir şey varsa o da markanızın Instagram’da olması gerektiğidir!

COVID-19 Çağında Instagram

Yeni korona virüs salgını, sosyal medya pazarlamasını, halkla ilişkileri ve reklamcılığı nasıl ele aldığımız da dahil olmak üzere hayatımızın neredeyse her alanını etkiledi; ama bu her anlamda kötü olduğu anlamına gelmiyor.

Markalar bu küresel krizi özellikle Instagram’da yaratıcı olma fırsatı olarak değerlendirmelidir. Yaşadığımız bu zor zamanlardan yararlanmanın yollarından birisi de ürünleriniz, çalışma prensibiniz, kültürünüz veya değerleriniz hakkında farkındalık oluşturarak, müşterilerinizle hala bağlantı kurmanızdır. Bunu da en iyi sosyal medya mecralarını, ki özellikle de Instagramı olabildiğince aktif kullanmak ve kitlenize yönelik paylaşımlar gerçekleştirmektir.

  • Kendinizi farklılaştırmanın en iyi yolu Instagram’da benzersiz bir marka kimliğine sahip olmaktır. COVID-19 her zamanki gibi iş yapmanıza engel olabilirken Instagram PR, kitlenizin markanızın hala var olduğunu bilmesini sağlamanın yararlı bir yoludur. 
  • Bu zor zamanlarda kitlenizin Instagram’da markanızdan ne görmek istediğinden emin değilseniz onlara sorun. Yalnızca stratejinizi önemli ölçüde bilgilendirmekle kalmaz, aynı zamanda hedef kitlenizi de meşgul eder.

  • Bunu yapmanın sezgisel bir yolu, Instagram hikayelerinizde anketler veya sorular kullanmak veya insanları gönderilerin yorumlar bölümüne katılmaya teşvik etmek olabilir.
  • Pandemi sırasında pek çok marka içerik çıkarırken, algoritmanın nasıl çalıştığını bilmek markanızı diğerlerinden ayırabilir. Instagram algoritması etkileşimi seviyor. Yorumları hemen yanıtlayın, sohbeti oluşturun. Gönderiniz ne kadar çok etkileşim alırsa yeni insanlara o kadar çok ulaşır.
  • İnsanlar destek arıyor. Marka hesabınız onlara hızlı yanıt verirse, topluluğu desteklemek için orada olduğunuzu hissedeceklerdir.

Instagram, markaların dünyaya yayılmasına ve kitle sorumluluğu ile fırsatçı olmadan doğru bir şekilde iletişim kurmasına yardımcı olmaya kararlıdır.