Instagram, işletme ve içerik üreticilerinin hesaplarını ilgilendiren özelliği olan Profesyonel Pano’nun kullanıma sunulduğunu duyurdu. Profesyonel pano; performans ölçümü, profesyonel araçları keşfetme ve kullanma ve eğitici bilgilere erişme için önemli bir konum görevi görüyor.

İşletme ve İçerik üreticilerinin işlerini kolaylaştıran Profesyonel Pano üç ana bölümden oluşuyor:

  • Performansını Takip Et: Hesabınızın performansına göre son 30 günün İstatistiklerini ve trendleri görün
  • İşletmeni Büyüt: Hesabınızı daha etkin yönetin, işletmeler için Alışveriş, içerik üreticileri için Rozetler gibi çeşitli araçlar için uygunluğunuzu kontrol edin ve başka hangi özellikleri kullanabileceğinizi öğrenin.
  • Gelişmelerden Haberdar Ol: Eğitici kaynaklar ile Instagram’dan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi öğrenin.

Küçük işletme ve içerik üreticilerini desteklemeye önem veren Instagram, 2020’de bu alanda bir çok özellik sağladı. Bu özellikler kısaca, Rozetler, Instagram Mağaza ve Markalı İçerik Araçları gibi çeşitli araçlar. Bu hizmetleri sunmanın yanı sıra bunlara tek bir yerden erişilebilmesini sağladı. Kasım ayından bu yana 82 milyon hesap Profesyonel Kaynaklar merkezini ziyaret etti ve 37 milyon hesap ise burada en az bir işlem yaptı. Instagram bu son güncellemesi ile işlerini büyütmek ve daha kaliteli içerik üretmek isteyenlerin başarıya daha hızlı ulaşmalarını amaçlıyor.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/instagramdan-yeni-ozellik/