Geçirdiğimiz bu zorlu süreçle birlikte evlerimizde daha fazla kalmaya başlayıp günlük hayatımızda yaptığımız bir çok şeyden yoksun kaldık. Bu süreçle birlikte kendimizi dijitalleşen bir dünyanın içinde bulduk.

2020 yılında hayatın tamamen dijitalleşme ile birlikte markalar da bundan nasibini aldı. Markalar bu sürece kendini adapte etmek için çok fazla çalışmalar yaptı. Markaların sosyal medyaya artan ilgiden dolayı kendilerini o mecrada çok geliştirdiği gözle görülüyor. Bunun yanı sıra’’ 2021’de dijital dünyayı ve bizi neler bekliyor?’’ sorusunun cevabını birlikte bulalım.

 E-Ticaretin yükselişi kaçırılmaması gereken bir nokta. E- Ticaret’in yükselişi sayesinde e-ticaret hizmeti veren firmalarda yükselişe çıkmaya devam ediyor. Özellikle  pandemi sürecinde insanların çoğunlukla online alışverişe yönleniyor.E-ticareti yalnızca market alışverişi için kullanan insanlar bu süreç içerisinde teknoloji, kozmetik, giyim  gibi ürünleri satın almak için de kullanmakta.Bu nedenle pandemi süreci içerisinde önemini tekrar gösteren e-ticaret ile beraber bu yönde hizmet veren firmaların gelirlerinde de büyük artışlar söz konusu olacaktır.

Peki ‘’markalar kendilerini dijital de nasıl ver etmeli? ‘’sorusunun cevabı ise markaları öne çıkaracak en önemli noktanın markaların mesajlarını “direkt ve doğrudan” iletmesi olduğunu görüyoruz. İnsanlar marka, ürün ya da hizmeti aradıklarında doğru mesajlarla karşılarına çıkmak bu milyonlarca içerik arasından sıyrılmaya olanak tanıyacak.

hurriyet.com.tr/teknoloji/2021-yilinda-bizi-neler-bekliyor-41714614