Texas Senator Ted Cruz flew to Cancun, Mexico, amid weather crisis - BBC  News

Amerika’nın Texas eyaleti, tarihindeki en zorlu durumlardan birisini yaşarken, eyalet senatörü Ted Cruz’un ailesi ile birlikte Meksika’da tatile çıkması ülkede kriz yarattı. Texas’ta 7 milyon insan elektriksiz biçimde 4 gün yaşamak zorunda kaldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle şehirde yaşam kitlenirken, tüm ısıtma sistemlerinin elektrik merkezli olması şehirde dondurucu günlerin yaşanmasına neden oldu. Tüm bu olaylar yaşanırken, şehrin siyasi temsilcisi Ted Cruz ise ailesini de alarak sıcak iklim bölgesi olan Meksika’nın Cancun şehrinde tatile çıktı. Bu durum kendisine karşı çok ciddi tepkilere neden oldu ve tatili yarıda kesmek zorunda kaldı.

Bir siyasetçi olarak Ted Cruz, şehirde yaşanan sorunlarda ön plana çıkması gereken bir figür olarak görülüyor. Amerikan siyasi sisteminde şehirlerin doğrudan yöneticisi Vali iken, Senatör ise eyaleti tüm devlet içerisinde temsil ediyor ve Texas’ın yaşadığı durum içerisinde makro ölçekli bir yardım planında rol alması gerekiyor. Ancak Cruz bunlarla uğraşmak yerine şehri terk ederek toplumun ona yüklediği görevi de terk etmiş oluyor.

Bir siyasetçi için en büyük kriz, toplumun tamamının karşı çıktığı hatalı bir davranış içerisinde bulunmaktır. Cruz tepkilere yavaş bir şekilde cevap vermiş ve tatilini iptal etmek yerine 2 gün devam etmiştir. Tepkilerin çok artması ile geri dönen Cruz, ailesini ise Meksika’da bırakmıştır. Cruz’un kriz yönetimi ise pek çok önemli örnek teşkil ediyor. Bir siyasinin tabandan gelen taleplere doğru cevap vermemesi, pasif bir süreç yürütmesi ve toplumsal sorunlara karşı duyarsız kalması, krizin büyümesine önemli katkı sağlıyor. Yaşanan durum, sadece Texas’ta değil, farklı eyaletlerde de Cruz’a karşı ciddi tepki yaratmış durumda.

Kaynak İçin Tıklayın.