WhatsApp uygulamasının en son kullanıcılarına sunduğu yeni güvenlik sözleşmesi sonrası, kullanıcıların kitleler halinde Rus menşeli Telegram uygulamasını tercih ettiği açıklandı.

“Gizliliğinize saygı duyuyoruz, WhatsApp’ı sizin hakkınızda olabildiğince az bilgi sahibi olmak amacıyla kurduk. Facebook ile ortaklığımızı bağımsız bir şekilde çalışmaya devam ederek sürdüreceğiz. Temel değerlerimiz ve inançlarımız değişmeyecek.” şeklinde ifadelerde bulunan şirket Facebook ve bağlı kuruluşlarının telefon numaraları ve konumları da dahil olmak üzere kullanıcı verilerini toplamasına izin vermelerini istedi. Bu durumu kullanıcıların gizlilik bilgilerini ihlali olarak değerlendiren kullanıcılar sosyal medyada WhatsApp kullanıcılarını Telegram kullanmaya çağırdı.Kişiselleştirilmiş bir takım hizmetleri daha iyi sunabilmek adına  Facebook  ile verileri paylaşacağını savunan WhatsApp , kullanıcılarının uygulamayı kullanmak istedikleri sürece, değişen bu hizmet koşullarını kabul etmelerini zorunlu tutuyor.

https://www.star.com.tr/teknoloji/whatsappin-kullanicilari-caresiz-birakan-sozlesmesinin-ardindan-telegram-gundem-oldu-haber-1600687/