Youtube Ads Leaderboard’da, Aptamil Çocuk Devam Sütleri’nin “Bağışıklığın Ritmi” adlı iletişim kampanyası “2020 Yılının En İyi Performans Gösteren Reklamı” seçildi. Azra Akın’ın bebeğini besleyen, uyutan ve onunla oynayan bir anne olarak yer aldığı reklam filmi ise TBWA\Istanbul imzası taşıyor. Youtube Ads Leaderboard dijital reklamcılığın en etkili değerlendirme ölçeği olarak kabul ediliyor. 

Nutricia Türkiye Pazarlama Direktörü Pelin Aydoğdu,“Tüketiciler her gün markalı veya markasız binlerce içeriğe maruz kalıyor. Amacımız, iş sonucu getiren güçlü bir video içeriği üretmek için diğer içeriklerin arasından sıyrılarak fark edilebilmek, akılda ve kalplerde kalabilmek. Bu kapsamda Aptamil Çocuk Devam Sütleri’nin son reklam filmini, güçlü bir tüketici içgörüsü, yapay zeka teknolojisi ve nöro pazarlama araştırmalarıyla optimize edilen yaratıcı reklam fikri ile hazırladık ve 2020 yılının en iyi reklam filmi seçildik” dedi.

Reklamlarda dijital dönüşümün etkisine değinen Aydoğdu, “Pandemi sürecinde gerek kısıtlamalar gerekse kalabalık ortamlarda yaşanan sağlık endişesi nedeniyle ebeveynler, doktorlarıyla daha az görüşmeye başladı. Danone tarafından globalde yapılan bir araştırmaya göre, 0-12 ay bebeği olan ebeveynlerin yüzde 64’ü doktorlarıyla eskisi gibi sık görüşemiyor. Bu durumun internette araştırma yapma sıklığını artırdığını analiz ettik. Söz gelimi bebek beslenmesi ve tarifleri ile ilgili olarak Google’da yapılan araştırmalar yüzde 106, sütüm yetiyor mu gibi sorular yüzde 57 oranında arttı. Tüketiciler o anki ihtiyaçlarına özel bilgileri, kişiye özel olarak o anda görme ihtiyacında” diye konuştu.

Kaynak için tıklayınız.