8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken, dünyanın dört bir yanından kadın fotoğrafçılar iPhone 12 modellerindeki gelişmiş kamera sistemlerinden yararlanarak cinsiyet konusunu ve 2021’de kadın olmanın çalışmalarını nasıl etkilediğini ele aldılar. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’dan Şili, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya’ya ve daha birçok ülkeye uzanan bu koleksiyon, sonsuz yeteneklere sahip, ilham verici kadınlara ışık tutuyor, kız kardeşlik kavramını tanıtıyor ve insanı kendisi üzerine düşünmeye teşvik ediyor.

iPhone, tüm dünyadan kadın fotoğrafçılar grubuna 2021’de kadın olmak ve cinsiyet konularını fotoğraflayıp araştırmaları ve daha önce erkeklerin egemenliğinde olan fotoğrafçılık alanında daha iyi rekabet edebilmeleri için güç veriyor. Onlara her gün yaşanan samimi anlardan daha büyük ve önemli olaylara kadar her şeyi fotoğraflamaları için güç veren bir araç olan iPhone, bu sanatçıların yeni sesleri, haberleri ve resimleri geniş kitlelere ulaştırmalarına imkan veriyor.

“Benim alanımda eşitlik, daha iyi bir dünyaya dair genel söylenceleri, kavramları ve algıları şekillendiren fotoğrafların seçiminde kadınların ve siyahilerin, yerlilerin ve beyaz olmayan insanların daha fazla söz sahibi olması anlamına geliyor.” Vanessa Charlot (Amerika Birleşik Devletleri)

“2021’de kadın olmak, kendi niteliklerimi kucaklamanın yanı sıra bu nitelikleri dünyayla paylaşmaya da öncelik vermek anlamına geliyor. Ancak o zaman birbirimize ilham verebiliriz.” Celia D. Luna (Amerika Birleşik Devletleri)

“Son 12 ay bana kadınlar arasındaki bağın ne kadar güçlü olabileceğini gösterdi. Bu zor zamanlarda fotoğrafın kadınları birbirine nasıl bağlayabildiğini ve onlara nasıl güç verdiğini anladım.” Karolina Jez (Kanada)

“2021’de kadın olmak saf bir gücü temsil ediyor.” Rocío Del Valle (Şili)

“Kadın olmak, anlayışlı, şefkatli ve sevgi dolu olmak anlamına geliyor. Bana sorarsanız kadınlar dünyanın en güçlü yaratıkları.” Noura Al Neyadi (Birleşik Arap Emirlikleri)

“Kendimi cinsiyetsiz olarak adlandırmak istemiyorum ama beni ve yaptığım işi, belirli bir cinsiyete olan aidiyetimden daha iyi tanımlayan birçok şey olduğunu düşünüyorum.” Julia Mayorova (Rusya)

“Merak, kadınlara özgü bir erdem ve ne kadar zor dönemlerden geçersek geçelim yoluma devam etmemi sağlayan bir motivasyon.” Annet de Graaf (Hollanda)

“Çalışmalarımda bilgilerimin yanı sıra başka kadınların hikayelerini ve kültürlerini paylaşıyorum. Böylece birbirimizle bütünleşip bu dünyada tıpkı bir Aile gibi birlik olabiliriz.” Anna Aiko (Japonya)

“Kadın olmak, rahat ve kendi gücümüze ve ifademize kök salmış olmak ve özellikle tüm kadın kategorileri açısından tam eşitlik için çabalamak demektir.” Yasmin Yassin (ABD)

Kaynak için tıklayınız.