Halkla ilişkiler topluluğunun yedi ölümcül günahının bir listesini oluşturmak için daha geniş halkla ilişkiler topluluğuna ulaştık. Bu hatalardan birini veya birkaçını işlemek bir kariyeri bitirebilir veya en azından onu istenmeyen bir yöne götürebilir. Alçakgönüllülük, dürüstlük ve güven, etik PR’ın en temel ama temel ilkelerinden bazıları olmaya devam ediyor. Kendinizi eylemlerinizi (veya bir meslektaşımızın eylemlerini) sorgularken bulursanız aşağıdaki listeyi elinizin altında tutun.

  1. Yalan söylemek

Gerçeği bükmek için bir itibar geliştirmek, sizi PR yasasının yanlış tarafına sokabilir. Başarılı iletişimciler, müşterilerinde sürekli olarak en iyiyi, şeffaflık ve açıklıkla hizmet vererek desteklerler. Konu ister bir makale için sağlanan bir müşteri hakkındaki gerçeklere, ister bir PR uzmanı olarak başarılarınızın ayrıntılarına gelsin, dürüst olmak önemlidir. Sunrise Health Communications In kurucusu ve yöneticisi Vince Galloro, yalan söylemeyi PR günahı olarak görüyor. “Müşterinin adına bir şey yaptığını iddia etmek ama aslında yapmamış olmak” müşterinin güvenini zedeliyor, dedi.

  1. Bilgi sızdırmak

Basınla gizli bilgilerin paylaşılması, PR’da merdiveni yukarı taşımak isteyenler için iyiye işaret değil. Red Lorry Yellow Lorry’nin Kuzey Amerika direktörü Meredith L. Eaton, “Gizli bilgilerin sızdırılmasının, yanlışlıkla bile olsa listenin başında yer alacağını söylemeliyim,” dedi. “Sonuçta, PR uzmanları aynı zamanda gizli tutuculardır. Müşterilerimizin işletmelerinin en iç çevrelerine dahil oluyoruz ve genellikle hassas bilgileri ilk bilenler arasındayız, böylece durum ne olursa olsun kriz planları oluşturmaya veya iletişim kurmaya yardımcı olabiliriz. Eski slogan devam ederken, gevşek dudaklar gemileri batırır! Ve halkla ilişkiler uzmanları olarak, onu kapatmalıyız veya sadece kendi kariyerimizi değil, potansiyel olarak başkalarını da mahvetme riskini almalıyız.

  1. Güveni İhlal Etmek

Bu eylem birçok şekilde olabilir: temsil ettiğiniz kişilerin yetkisini aşmak, yalan söylemek veya diğer türden etik aksilikler. Halkla İlişkiler ve müşteri hizmetlerinin bir başka ölümcül günahı, “kişisel kazanç için her türlü gizli müşteri bilgisinden yararlanmaktır” diyor G&S Business Communications müdürü Anne Green. Etik ve potansiyel olarak yasal çıkarımlar göz önüne alındığında, bu söylemeye gerek yok. Ancak bu konuda tetikte olmak ve sahaya gelen tüm profesyonellerin müşteri bilgilerinin uygun kullanımının ne olduğunu ve neyin olmadığını anlamasını sağlamak çok önemli. “

  1. Habercilere Kötü Muamele

İletişimcilerin, gazetecilerin ve halkla ilişkiler uzmanlarının aynı ekipte olduğunu hatırlamaları gerekir. Bal ile daha fazla sinek yakalarsınız ve sonuçta muhabirlerin çalışması size ve müşterilerinize fayda sağlar. Berlin Rosen’daki kriz yönetiminden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Andrew Friedman, “Bu özellikle kriz iletişimi için geçerli, ancak ne olursa olsun iyi bir pratik kural: muhabirler işlerini yapıyor” dedi. “Bir muhabirin üzerinde çalıştığı (veya belki de aktardığı) bir hikayeyi beğenseniz de beğenmeseniz de, muhabire saldırmak neredeyse her zaman zaman kaybıdır ve çoğu zaman durumu daha da kötüleştirir. Gazeteciliğe saygı duymak ve onu uygulayanlar genellikle müşterilerinizin yararınadır. ” Zebra Technologies’in küresel halkla ilişkiler direktörü Therese Van Ryne, son teslim tarihlerinin önceliklerinin kaldırılmasının önemini ekledi. Van Ryne, “Onlarla olumlu ilişkiler sürdürmek istiyorsanız muhabirlerin son teslim tarihlerini karşılamak önemlidir,” dedi. “Bir PR kariyerini mahvetmese de azaltmanın bir yolu, diğer dikkat dağıtıcı şeylerin buluşma veya daha da iyisi muhabir teslim tarihlerini geçme yoluna girmesine izin vermektir. Muhabirlere karşı ne kadar duyarlı olursanız, değerli bir kaynak olarak size o kadar çok güvenirler. “

  1. Ayrıntıları Görmezden Gelmek

Ayrıntı odaklı ve bilinçli kalmazsanız, küçük şeyler büyük sorunlara yol açabilir. Halkla İlişkiler Konseyi’nin başkanı Kim Sample, iletişimcilere çalışmalarını her zaman düzenlemelerini ve Pepsi müşterisinden Diyet Kola istemekten kaçınmalarını hatırlatıyor. Sample, “Müşterinizin markası için tercihinizi göstermeyi unutmayın,” dedi. “Hilton’dan bahsediyorsanız Marriott markalı bir otelde kalmayın. HP dizüstü bilgisayarınızı bir Lenovo toplantısında çıkarmayın. Amex kartınızı Visa müşterisi ile yemek ödemek için kullanmayın. PepsiCo müşterisiyle öğle yemeğinde bir meslektaş, bir Diyet Kola sipariş edebilir ve ekipten ayrılması istenebilir. ” Örnek’e göre, özellikle bir markanın adı veya bir kişinin adı ise, yazım hataları “affedilemez”. “Kısaltmalara özellikle dikkat edin çünkü bunlar kolayca aktarılabilir. İlgili herkesin kısaltmanın ne anlama geldiğini bildiğinden emin olun. Takımın kısaltmanın ne anlama geldiğini bilmediği ve bazı utanç verici anlara katlandığı yeni bir iş toplantısıyla ilgili çok acı verici bir hikaye hatırlıyorum ”diye paylaştı.

  1. Şeffaflık Eksikliği

Halkla İlişkiler Enstitüsü Başkanı ve CEO’su Tina McCorkindale, paydaşlardan önemli bilgilerin alınmaması konusunda bir sorun olduğunu söyledi. “İster müşterilerle ister çalışanlarla ilgilenin, halkla ilişkiler uzmanlarının hem iç hem de dış paydaşlara onlara yardımcı olan bilgi sağlama sorumluluğu vardır Bilgiler kurumu olumlu yansıtmasa bile insanların yaşamlarını etkileyen önemli kararlar verin ”dedi McCorkindale. “Şeffaf olmamak, bir profesyonel olarak itibarınızı olumsuz yönde etkiler ve insanların en iyi çıkarlarını düşündüğünüze ne kadar güvendiklerini.”

  1. Yanlış Sözcüleri Seçmek

Elbette, topluluk önünde konuşma konusunda herkes harika değildir. Ancak, bir müşteri veya marka için yanlış sözcüyü belirlemenin korkunç sonuçları olabilir. Van Ryne, “Konuşmacılarınızı medyayla konuşmanın yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda eğitmek ve markanızı en iyi şekilde temsil etmek için bunu yaparken kaydettikleri ilerlemeyi takip etmek çok önemlidir,” dedi. “Yanlış sözcüyü seçmek, bu sektördeki uzun ömürlülüğünüzü kesintiye uğratabilir.” Özetle, “sözcülerin yolun kurallarını bilmesini ve onlara sadık kalmasını sağlamak PR uzmanlarına ve temsil ettikleri şirketlere fayda sağlar.”

  1. BONUS: Sayıları Şişirmek

Yalan söylemenin yanı sıra, ölçüleri tahrif etmek de büyük bir hatadır. Müfettişlere “parayı takip edin” diyorlar; metriklere uygulandığında, sayıları takip etmek ve bir PR profesyonelinin nerede olduğunu görmek nispeten kolaydır. BCW Global kurumsal hesap direktörü Sabrina Browne, “Gördüğüm en kötü kariyer hareketlerinden biri, PR profesyonellerinin, programlarının veya kampanyalarının müşterilere daha başarılı görünmesini sağlamak için medya izlenim sayılarını şişirmesi oldu” dedi. “Bu, yalnızca müşterinin güvenini kırmakla kalmaz, aynı zamanda tüm ajansınızın ölçüm yeteneklerini ve güvenilirliğini sorguluyor. Yıl sonu raporlarında veya özet sunumlarda gösterim sayılarını şişirmek, sektördeki başarınıza yardımcı olmayacak, aksine onu engelleyecektir. ” Browne, özellikle, “müşteriler artık sizi aynı şekilde görmeyecek ve gelecekteki iletişim programlarını ölçme yeteneğinizle ilgili sorular sormayacak.” Dedi. Bu hatadan kaçınmak için Browne, PR uzmanlarına “müşteriler için izlenimlerin ötesinde sonuçlar üreten bir performans medya stratejisi geliştirmelerini tavsiye etti. Bu yaklaşım, geniş ölçekte hikayeler sunmak ve günümüzün iş ortamında ölçülebilir performans elde etmek için gerçek zamanlı verilerden ve analizlerden yararlanmanıza olanak tanır. “

Kaynak için tıklayınız.