Oprah Winfrey’in geçtiğimiz hafta yayına giren, Meghan Markle ve Prens Harry röportajı dünyada önemli bir etki yarattı. İngiliz Kraliyet ailesinden ayrıldıklarını açıklayan çift, Oprah ile röportajlarında, kraliyet ailesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu durumun ise aile için bir kriz yarattığı konuşuldu. Röportaj ise PR ile ilgili önemli dersler verdi.

İlk olarak, İngiliz Kraliyet ailesi önemli bir medya figürü. Yıllardır medya kanallarının sürekli takip ettiği ve bir magazin konusu olarak gösterdiği aile, aslında kameralar arkasında farklı hayatlar yaşıyor. Meghan Markle röportajda, bunu özellikle vurgularken, kameralar önünde iyi olmak zorunda olduklarını anlatıyor. Bu da PR açısından bazı hayati konulardan vazgeçilmesi gerektiğini gösteriyor.

İkinci olarak, kraliyet üyeleri bazı konularda yorum yapmak istemese bile medyaya içerik vermek zorunda kalıyor. Bu nedenle, üyeler için yorum yapmama hiçbir zaman opsiyon olmuyor. Bazı durumlarda medyanın baskısı, kraliyet üyelerinin istenmeyen gerçekleri söylemesi veya açık vermesi ile sonuçlanıyor. Yorum yapmamak yerine yalan bile tercih edilebiliyor. Bu ortaya çıktığında ise önemli bir presti kaybına neden oluyor.

Oprah’ın yoğun bir şekilde baskıladığı Meghan Markle, bazı durumlarda sessiz kalmaya zorlandığını da söylüyor. Kraliyet ailesinin prestijini korumak adına bazı durumlarda yorumda bulunulmaması istendiği ve böyle anlarda ise istediği gibi hareket etmesinin kısıtlandığını vurguluyor. Bu durum, ailenin zorlu durumlarda PR açısından baskıcı bir tutum izlediğini de gösteriyor. 

Meghan’ın vurguladığı bir diğer durum ise negatif veya çatışmalı durumların, olumlu durumlardan çok daha fazla ilgi çektiği. Aile ile yaşadıkları sorunların istenmese de dışarıya yayıldığını ve büyük teoriler üretildiğini belirten Meghan, yaşananların ise aile içerisinde planlanarak dışarıya yansıtıldığını belirtiyor. Ancak, herhangi bir şüphe, olayın daha fazla incelenmesini ve bazı gerçeklerin dışa vurmasını sağlıyor. Bu da aile prestiji için kötü olurken, daha popüler bir ikon haline gelmelerine neden oluyor.

Kaynak İçin Tıklayın.