Bildiğimiz gibi TikTok uygulaması ile popüler hale gelen kısa videolar, Instagram’ın da daha sonra yaptığı yeni bir güncellemesi ile ‘’Reels’’ olarak uygulamaya entegre olmuştu. Daha sonrasında bu kısa videolar çok sevildi ve insanlar tarafından IGTV’den daha çok tercih edilmeye başlandı. Hem pratik bir şekilde hazırlanması hem izlerken daha eğlenceli bir görüntü oluşturması açısından, sadece 15 saniyelik çekilebilen videolara güncelleme ile 30 saniye çekilebilme özelliği getirilmişti.  Bunun üzerine, pandemi ve uygulanan sokağa çıkma yasaklarında en çok tercih edilen uygulamalardan olan Netflix de kısa videolar özelliği ‘’Free Laughs’’ geliştirdi. 

Netflix App Fast Laughs: Comedy Clips Streaming in a TikTok-Like Feed -  Variety

Dünyada çok tercih edilen bir film ve dizi izleme platformu olan Netflix, son zamanlarda getirmeyi planladığı yenilikler ile sosyal medyada zaman zaman karşımıza çıkıyor. Geçen aylarda yapmış olduğu bir anket ile Netflix, kullanıcılarına bir dahaki güncellemede hangi özelliklerin gelmesini istediklerini sormuştu. Bunun üzerine kullanıcılar ‘’beğenme, yorum yapma, ekran görüntüsü alma’’ gibi birçok özellik istediklerini yorumlarda belirtmişlerdi. Fakat bu sefer Netflix beklenmedik bir yenilik ile karşımıza çıktı ve TikTok’un başlatmış olduğu kısa videolar özelliğini ‘’Free Laughs’’ olarak geliştirdi. Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan bu yeni özelliğin kalıcı olması bekleniyor. 

Netflix debuts TikTok-style clips feature, 'Fast Laughs' | Ad Age

TikTok kısa videoları ile aynı tarzda olan Free Laughs videolarının Netflix’e özel bir farkı ise sadece Netflix orijinal içeriklerinden komik videolar içermesi. Kısa klipler olarak hazırlanan Free Laughs videolarında henüz sadece Murder Mystery, Big Mouth, ve The Crew gibi içerikler yer alıyor. İlk olarak IOS kullanıcıları bu özellikten faydalanabilecek fakat Android için de bu özelliğin geliştirilmesi planlanıyor.  

Kaynak: https://pazarlamasyon.com/netflixten-tiktok-benzeri-bir-ozellik-fast-laughs/