Yaratıcı açık hava reklam panolarının, dikkat çeken iletişim kampanyalarının son yıllarda insanların ilgisini kazandığını biliyoruz. Bu tarz reklamların bu kadar ilgi görmesi sebebiyle, markalar günümüzde sadece reklam ve pazarlama pratiklerinin dışına çıkarak, alışılmışın dışında ve zaman zaman farklı uygulamalar ile karşımıza çıkıyorlar. Dünyanın her yerinde sadece dijital ortamda klasik reklamlar artık geride kalıyor. Özellikle yaratıcı ve insanlarda ilgi uyandıran reklam panoları son yıllarda markalar tarafından çok tercih ediliyor. Fakat en önemlisi, bu iletişim kampanyalarında içgörüyü yakalamak. Bu sefer ise, insanların ilgisini ve beğenisini toplayan bir reklam fikri Yumoş’tan geldi.

Apartmanı Saran Rengarenk Yumoş Ayılar • Bigumigu

Bir çamaşır yumuşatıcısı markası olan Yumoş, geçtiğimiz hafta ilginç bir kampanya ile adından söz ettirdi. Bildiğimiz gibi Yumoş markasının reklamlarında ve ambalajlarında kullanılan figürler ayıcık figürleri olduğu için, yeni kampanyasında da bu renkli ayıcıklara yer verdi. Yeni çıkaracağı bir deterjanın reklamını yapmak için, marka Nişantaşı’da bir binayı renkli oyuncak ayılarla kaplayarak ‘’yumoş deterjan çok iyi çıktı!’’ yazdı. 89 tane ayıcık kullanılan bu reklam her görenin beğenisini kazandı. Binaya kısaca Yumoş binası denmeye bile başlandı. Yumoş, resmi instagram hesabından ‘’Yumoş ayıları Yumoş Deterjan’ın çıkışını rengarenk bir sürpriz ile kutluyor!’’ yazarak #yumoşdeterjançokiyiçıktı etiketini paylaştı. Sosyal medyada da çok konuşulan bu reklam, Instagram kullanıcılarının da hikayelerinde çok kez paylaşıldı. Özellikle yakından görmek için bile Nişantaşı Rumeli Caddesi’ne uğrayan kişiler, böyle bir reklamın çok pozitif hissettirdiğini Twitter’da da yazdı.

Her yaştan insanın dikkatini çeken bu kampanyaya ‘’reklam yapılacaksa böyle yapılmalı, nihayet farklı bir reklam gördük’’ tarzında gelen yorumlar ile Yumoş bu hafta kendinden sıkça söz ettirdi. 26 Mart’a kadar devam edecek olan bu kampanyayı yakından görmek isteyenler Rumeli Caddesi’ni ziyaret edebilirler.

Kaynak:  https://bigumigu.com/haber/apartmani-saran-rengarenk-yumos-ayilar/