Euclid Network Avrupa’nın En İyi 100 Kadın Sosyal Girişimcisini yayınladı. Aralarında beş tane Türk’te var.

Avrupa ülkelerinde sosyal girişimcilik alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumları bir çatı altına toplayan ve yapılan çalışmaları Avrupa Komisyonu stratejik ortağı olarak sürdüren Euclid Network, Avrupa’nın En İyi 100 Kadın Sosyal Girişimcisi listesini yayınladı.

100 bini aşan kişi ve kurumun temsil edildiği Euclid Network 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle 100 kişilik bir liste yayınladı. Bu liste içerisinde Türkiye’den beş kadın sosyal girişimci de bulunuyor. Bu isimler, ilim Virüsü Kurucusu Şule Yücebıyık, Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan, Diversein.com CEO’su Furkan Karayel, Etkiyap Girişim A.Ş. Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil ve Kadın Balıkçılar Derneği Kurucusu Dr. Huriye Göncüoğlu Bodur. Kendi kariyerlerinin ötesine geçerek üst düzey liderlik becerileri gösteren kadın sosyal girişimciler arasında yer aldı.

Çocuklara ve gençlere bilim sevgisinin kazandırılması ve 21’inci yüzyıl becerilerinin öğretilmesi amacıyla 2017’den bu yana faaliyetlerini sürdüren Bilim Virüsü’nün kurucusu Şule Yücebıyık, listede yer alması hakkında şunları söyledi, “Küresel sorunlar çığ gibi büyürken, sosyal girişimlerin, özellikle de kadın sosyal girişimcilerin cesaretlendirilmesi, desteklenmesi büyük önem taşıyor. Eğitimde nitelik ve fırsat eşitliği için yola çıkan Bilim Virüsü’nün dünyanın en değerli sosyal girişim ağı Euclid Network tarafından Avrupa sosyal girişimcilik ekosistemine dahil edilmesi gurur verici” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: https://mediacat.com/avrupanin-en-iyi-kadin-sosyal-girisimcileri/