Son dönemde otomobil sektöründe bir çok marka logo değişimine gitti. Bu yeniliklerden geri kalmayan Fransız otomobil devi Renault’da logo değiştirme kararı aldı. Konsept otomobillerinin tanıtımının yapıldığı Renaulution etkinliğinde Renault, 1925’te ki logosundan esinlenerek oluşturduğu yeni logoyu tanıttı.

Renault Tasarım Direktörü Gilles Vidal, yapılan yenilik ile alakalı açıklamasında “Renault 5 modeli bizim için zorlu bir süreçti. Logo konusunda aldığımız olumlu geri dönüşler logo değişikliğinin hızlı ilerlemesini sağladı. Aldığımız tepkiler gerçekten motive ediciydi” dedi.

Renault’un 1925’te tanıttığı ilk kez elmas figürünün kullanıldığı logoyu günümüz tasarım diliyle yenilenen versiyonu olarak nitelendiriyorlar. Elmas şekline sahip ilk tasarımda olan yatay şeritler 1972’de sırayla kaldırıldı.

Değişimin en büyük nedenlerinden birisinin elektrikli araç reformu ve yeni tasarım akımının olduğu söyleyen analistler, diğer otomobil üreticilerinin de benzer değişiklikler yapacağını söylediler.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/bir-otomobil-devi-daha-logosunu-degistirdi/