Türkiye'de 'Gamer' Sayısı 36 Milyona Ulaştı - Bubitekno.com

Dijitalleşmenin hızlanması ile en çok etkilenen alanlardan birisi de oyun sektörü oldu. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte oyun oynamaya imkan veren araçların sayısı da artarken, bunun sonucunda Türkiye’de geniş bir oyuncu havuzu oluştu. Farklı oyun alanlarında yer alan oyuncular, oyun ekosistemini geliştirirken, Türkiye’yi de bu alanda önemli bir ülke konumuna getiriyor. 

Türk Telekom tarafından düzenlenen “Ventures 60: Oyun Fabrikası” etkinliğinden sektörden önemli konuşmaclar katılırken, Türk Telekom Pazarlama Müdürü Nilay Altan Türkiye’de oyuncu sayısının 36 milyonu geçtiğini belirtti. Bu oyuncuların 35 milyonu mobil oyun, 22 milyonu bilgisayar ve 17 milyonu ise oyun konsolları üzerinden oyun oynuyor. Oyuncular arasındaki cinsiyet dağılımı da hızla değişiyor ve geçmişte erkeklerin çok yoğun olduğu bu alanda, günümüzde %55 erkek, %45 kadın oyuncu bulunuyor. 

Oyun sektörü Türkiye’de yıllık 880 milyon dolarlık bir hacme sahip ve bu hacim ile dünyada 18., Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde ise ilk sırada yer alıyor. Oyun sektörünün dinamikleri de eski dönemlere göre değişirken, artık daha fazla çevrimiçi oyun oynanıyor. Bu oyunlarda çevrimiçi platformlardan hizmet almak mümkün, ayrıca birden fazla kişinin eş zamanlı olarak oynaması da yaygınlaşıyor. 

Oyuncu demografisinin değişmesi ile birlikte sayısında da artış hızlı bir şekilde artıyor. Çeşitli oyunlar ile farklı yaş grupları oyuncu olarak sisteme dahil ediliyor. Örneğin, 5-6 yaşındaki bir çocuk basit yap-boz oyunları ile oyuncu olurken, 50-60 yaş aralığındaki bir kişi ise okey, kart oyunları gibi alternatiflerle oyuncu olarak ekosistemin parçası haline geliyor.

Kaynak İçin Tıklayın.